Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Τα τρία Data Centers της Google στην Αττική


 


Συνολικά την κατασκευή τριών κέντρων δεδομένων (Data Centers) προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της Google στη χώρα μας με το οποίο θα δημιουργήσει την πρώτη «Cloud Region», όπως την ονομάζει, στη νοτιοανατολική Ευρώπη. 

Το σχέδιο αφορά την κατασκευή ενός διευρυμένου «Συγκροτήματος Δεδομένων Τεχνολογικής Υποστήριξης Δεδομένων», το οποίο θα απαρτίζεται από τρία Data Centers, που θα αναπτυχθούν στην Αττική κατά προτίμηση σε περιοχές που θα γειτνιάζουν. Κάτι που σημαίνει πως η Google, τουλάχιστον ως προς το κομμάτι της κατασκευής υποδομών τεχνολογιών cloud, θα ακολουθήσει το «μοντέλο» ανάπτυξης που χρησιμοποιεί στη χώρα μας η Microsoft.

Η σχετική μελέτη της AlphaBeta Economics στην οποία αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Google Cloud International κα Adaire Fox Martin αναφέρει τον αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία που θα έχει η λειτουργία της σχεδιαζόμενης επένδυσης το διάστημα 2024 ως 2030. Στη συγκεκριμένη εξαετία η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα πως η επένδυση θα συμβάλει στην αύξηση του ΑΕΠ συνολικά κατά 2,2 δισ δολ. υποστηρίζοντας παράλληλα τη δημιουργία πάνω από 19.400 θέσεων εργασίας.

Αυτή θα είναι και η 36η κατά σειρά «cloud περιοχή» που θα αναπτύξει σε όλο τον κόσμο η Google, η οποία μάλιστα φαίνεται πως θα έχει και απευθείας σύνδεση με το παγκόσμιο δίκτυο μέσω του υποθαλάσσιου καλωδίου που αναπτύσσει η Google σε συνεργασία με την TI Sparkle με την ονομασία «Blue Submarine Cable System».

Το πρώτο σκέλος του συγκεκριμένου καλωδίου θα διασυνδέσει τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα (μέσω Κρήτης) και το Ισραήλ και το δεύτερο (με τον τίτλο Raman), που ουσιαστικά θα αποτελεί προέκταση, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, το Τζιμπουτί, το Ομάν και, τέλος, την Ινδία. 

Η πρώτη «Google cloud περιοχή» που θα αναπτυχθεί στη χώρα μας και συνολικά τη ΝΑ Ευρώπη και τη Μικρά Ασία θα βοηθήσει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για υπηρεσίες cloud στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, προκειμένου οι οργανισμοί να εξασφαλίζουν ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες πιο αξιόπιστα και σε υψηλότερες ταχύτητες. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου