Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Αστυνομικοί σκοτώνουν κακοποιό που πήγε να σκοτώσει αστυνομικό σκύλο Κ9


 

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει ενέδρα για να συλλάβουν τον 49χρονο Φρατσίσκο Χαβιέ Γκαλάρτζα, που είχε ένταλμα σύλληψης.

Ο κακοποιός που δρούσε στην Αριζόνα των ΗΠΑ, έστρεψε το πιστόλι του στο κεφάλι ενός Κ-9, και η αστυνομία τον πυροβόλησε μέχρι θανάτου.

Πλάνα από κάμερα σώματος αστυνομικού την Τρίτη, έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα του Tucson όπου απεικονίζεται ένας άντρας να στοχεύει με πιστόλι έναν αστυνομικό σκύλο, ο οποίος τον έχει αρπάξει από το πόδι προσπαθώντας να τον ακινητοποιήσει.

Οι αστυνομικοί με το που βλέπουν τον άνδρα να βγάζει το όπλο στον σκύλο άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τον ύποπτο, τον οποίο οι αρχές καταζητούσαν με ένταλμά σύλληψης σε βαθμό κακουργήματος για εισβολή σε σπίτι και ληστεία τράπεζας.

Το περιστατικό έγινε το μεσημέρι της 25ης Αυγούστου, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να τον ακινητοποιήσουν στο πάρκινγκ και ο ύποπτος να τρέπεται σε φυγή. Τότε ο αστυνομικός Μπάρι Πέτερσον, δίνει εντολή στον σκύλο με το όνομα Κίρκο, να καταδιώξει και να ακινητοποιήσει τον ύποπτο.

Ο σκύλος αρπάζει τον 49χρονο, ο οποίος τραβάει όπλο και τον σημαδεύει αλλά πριν προλάβει να πατήσει τη σκανδάλη δέχεται τους θανατηφόρους πυροβολισμούς των αστυνομικών.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου