Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Οι ΡώSSοι δολοφόνοι του δικτάτορα Πούτιν βομβάρδισαν κονβόι αμάχων στην Ουκρανία

 



Επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι κοντά στη Ζαπορίζια, έκαναν τα ΡώSSικα κτήνη του δικτάτορα Πούτιν το πρωί της Παρασκευής (30/09) αφήνοντας τουλάχιστον 23 αθώους πολίτες νεκρούς.

Οι πρώτες φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν νεκρούς και τραυματίες στο έδαφος με πληροφορίες να αναφέρουν ότι το κονβόι χτυπήθηκε περισσότερες από 10 φορές, απο τα Ρώssικα κτήνη του δικτάτορα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


«Ο εχθρός εξαπέλυσε επίθεση σε ανθρωπιστικό κονβόι στα περίχωρα της πόλης. Οι άνθρωποι στέκονταν στην ουρά για να πάνε σε κατεχόμενες περιοχές προκειμένου να παραλάβουν συγγενείς τους και να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια» έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια, Αλεξάντερ Στρουκ

Σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, κατήγγειλε ότι η επίθεση στο κονβόι έγινε με 16 πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από συστοιχίες S-300 με τέσσερις εξ αυτών να πέφτουν σε έναν υπαίθριο χώρο στον οποίο είχαν συγκεντρωθεί τα οχήματα της πομπής.



«23 νεκροί και 28 τραυματίες από ρωσικό βομβαρδισμό σε ανθρωπιστικό κονβόι στη Ζαπορίζια. Η Ρωσία είναι ένα κράτος τρομοκράτης που δεν αξιολογεί την ανθρώπινη ζωή και αδιαφορε΄ιγια κάθε διεθνώς αναγνωρισμένο κανόνα πολέμου» σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος της ΟυκρανίαςΜιχάλιο Φεντόροφ.


Όπως μεταδίδει ο Guardian τις προηγούμενες ώρες η Ρωσία πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις σε αρκετές πόλης στην Ουκρανία ανάμεσα στις οποίες και το Ντίπρο.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου