Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Νέα "γροθιά" στην φοροδιαφυγή από τον ΣΥΡΙΖΑ: 82χρονη παραπέμφθηκε σε δίκη για τα 6 κιλά χόρτα που πουλούσε στη λαϊκή



"Μπράβο" στην πάταξη της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ντροπή  να στέλνει στο εδώλιο το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ ηλικιωμένους όπως την 90χρονη γυναίκα που πουλούσε τερλίκια στη Θεσσαλονίκη και τώρα την ηλικιωμένη γυναίκα ηλικίας 82 ετων που είχε θράσος να πουλά χόρτα που είχε μαζέψει μόνη της στο κέντρο της Κατερίνης. 

Η άτυχη γυναίκα από τη Νέα Τραπεζούντα Πιερίας,  θα δικαστεί στις 7 Ιουνίου, και θα πληρώσει διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ για τα 6 κιλά χόρτα που πουλούσε όταν τη συνέλαβαν στην Κατερίνη.

"Μπράβο" τους και θα έπρεπε να ντρέπονται!!




Πάνω από 190.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης


Περισσότερα από 190.000 συνταξιοδοτικά αιτήματα παραμένουν εκκρεμή σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, προκαλώντας απόγνωση και πολλές φορές αγανάκτηση στους ασφαλισμένους που περιμένουν να πάρουν την οριστική απόφαση συνταξιοδότησής τους. Ο ακριβής αριθμός των αιτημάτων, μάλιστα, παραμένει άγνωστος, καθώς στον αριθμό των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων δεν εμφανίζονται οι εκκρεμείς αιτήσεις στο σύνολό τους.

Οπως δεν εμφανίζονται και οι αιτήσεις που, όπως εσχάτως αποκαλύφθηκε, έχουν τεθεί σε «αναστολή» επειδή λείπουν αναγκαία δικαιολογητικά και στοιχεία, τα οποία και ζητούνται από τους ασφαλισμένους. Στον συνολικό αριθμό των υπό αναμονή συνταξιούχων θα πρέπει επίσης να προστεθεί και το σύνολο αυτών που λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «Κ», μόνο στον ΕΦΚΑ (δεν αφορά αιτήσεις δημοσίων υπαλλήλων), στις 28/2/2019 ήταν σε εκκρεμότητα, ανεξάρτητα από το εάν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή όχι (εάν, δηλαδή, έχουν περάσει τρεις μήνες από την υποβολή της αίτησης), 94.911 αιτήσεις. Από αυτές, οι 91.541 βρίσκονται σε εκκρεμότητα από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου και μετά.

Συγκεκριμένα, οι 5.229 αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τις 13 Μαΐου έως το τέλος του 2016, ενώ οι 86.312 υποβλήθηκαν από τις αρχές του 2017 έως και το τέλος Φεβρουαρίου του 2019. Οπως άλλωστε αποκάλυψε η «Κ», εξαιτίας της έλλειψης λογισμικού ή των απαιτούμενων οδηγιών δεν μπορούν να υπολογιστούν οι συντάξεις όσων υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και μετά, καθώς και όσων έχουν χρόνο ασφάλισης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όσων εργάζονταν σε ΝΠΔΔ (ειδικό καθεστώς ΙΚΑ) καθώς και όσων αιτούνται προσμέτρηση χρόνου ασφάλισης μετά τη συνταξιοδότηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον συνολικό αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη, ληξιπρόθεσμες είναι οι 74.857, εκ των οποίων, μάλιστα, περίπου 31.000 βρίσκονται σε αναστολή.

Στη λίστα των εκκρεμοτήτων πρέπει να προστεθούν οι περίπου 75.000 αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις και επιπλέον 20.000 αιτήσεις για εφάπαξ που έχουν υποβληθεί στο ΕΤΕΑΕΠ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ., πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης, αφού αποκάλυψε την ύπαρξη αιτήσεων «που τέθηκαν στο αρχείο», έκανε λόγο για πιθανές παρεμβάσεις στον ηλεκτρονικό κωδικό των αρμόδιων υπαλλήλων προκειμένου να τεθούν οι αιτήσεις αυτές στο αρχείο. Απαντώντας στις καταγγελίες του κ. Βρούτση, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος έκανε λόγο για ψέματα που υπονομεύουν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Παραδεχόταν, βέβαια, ότι υπάρχει ένας αριθμός ληξιπρόθεσμων αιτήσεων που έχουν τεθεί σε αναστολή λόγω έλλειψης των αναγκαίων δικαιολογητικών.

Με χθεσινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εργασίας επανέρχεται στο ζήτημα των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Επαναλαμβάνει ότι δεν έχει γίνει παρέμβαση στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο συντάξεων και ότι καμία αίτηση συνταξιοδότησης δεν έχει διαγραφεί και παραδέχεται τα εξής:

• Στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των φορέων κοινωνικής ασφάλισης δεν προσμετρώνται οι διεθνείς συντάξεις, καθώς η έκδοσή τους δεν εξαρτάται από τις αρχές του ελληνικού κράτους.

• Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται αιτήσεις για τις οποίες, για λόγους που οφείλονται σε ευθύνη του ασφαλισμένου, δεν δύναται να εκδοθούν συντάξεις (π.χ. οφειλές άνω των προβλεπόμενων ορίων, ελλιπή δικαιολογητικά κ.λπ.).

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε τα ασφαλιστικά ταμεία με περίπου 400.000 εκκρεμείς συνταξιοδοτικές παροχές (κύριες, επικουρικές, εφάπαξ) και έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, ύστερα από 12 διαδοχικές περικοπές συντάξεων. Από τον Ιανουάριο του 2015 έως και τις 31/03/2019 κατέβαλε 846.636 κύριες συντάξεις, επικουρικές και εφάπαξ, συνολικού ύψους 5,3 δισ. ευρώ, και μείωσε τον όγκο των ληξιπρόθεσμων αιτήσεων κατά 72%. Το υπουργείο υπολογίζει, δηλαδή, ότι το σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων σε ΕΦΚΑ αλλά και ΕΤΕΑΕΠ δεν ξεπερνούν τις 112.000.


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Γεια σας από την Cosco στον Πειραιά πάει για επένδυση στην Ιταλία


Στην δημιουργία εναλλακτικής πύλης εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Ευρώπη, αποκτώντας τη δυνατότητα παράκαμψης του Πειραιά, προχωρά η Cosco Shipping, κρατικός “βραχίονας” της Κίνας στον κλάδο της ναυτιλίας, την ώρα που τα επενδυτικά της σχέδια για τον Πειραιά προσκρούουν στην ελληνική γραφειοκρατία. Με την νέα συμφωνία της κινεζικής εταιρίας με την Ιταλική κυβέρνηση, η Cosco αποκτά πρόσβαση στις λιμενικές υποδομές της Ιταλίας, με επίκεντρο το λιμάνι της Τεργέστης.

Με την κίνηση η κινεζική εταιρία αποκτά έναν ισχυρό μοχλό πίεσης έναντι της Ελλάδας και, σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, ήδη έχει διαμηνύσει στην ελληνική κυβέρνηση ότι αν δεν ανοίξει ο δρόμος για την υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου στον Πειραιά θα εξεταστεί ακόμα και υποβάθμιση της επένδυσης με την αξιοποίηση άλλων λιμένων σε άλλες χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Κίνα υπέγραψε συμφωνία με την Ιταλία, για την εδραίωση στενής συνεργασίας σε ό,τι αφορά το μεγαλεπίβολο εγχείρημα του «Δρόμου του Μεταξιού», μιας σύγχρονης εμπορικής αρτηρίας που θα ενώνει εμπορικά την Ανατολή με την Δύση, μέσω ενός τεράστιου δικτύου οδικών αξόνων, λιμενικών υποδομών και σιδηροδρομικών συνδέσεων. Η είδηση έκανε ιδιαίτερη αίσθηση, καθώς πρόκειται για την πρώτη τέτοια συνεργασία με χώρα-μέλος του γκρουπ των ισχυρότερων οικονομικών του κόσμου (G20). 

Με τη συμφωνία, η Κίνα θα αποκτήσει πρόσβαση στις λιμενικές υποδομές της Ιταλίας, με το λιμάνι της Τεργέστης, αλλά και εκείνο της Γένοβας να εμφανίζονται ήδη ως βασικοί πρωταγωνιστές της συμφωνίας, καθώς ο κινεζικός κατασκευαστικός όμιλος China Communications Construction Company, θα αναλάβει την διαχείρισή τους, προχωρώντας και στα απαιτούμενα έργα υποδομής για την αναβάθμιση των λιμανιών.

Σε πρώτο πλάνο, αναμένεται να βρεθεί η Τεργέστη. Το λιμάνι της Αδριατικής είναι έτοιμο να παίξει τον ρόλο του «αντι-Πειραιά», ως μια εναλλακτική πύλη εισόδου των κινεζικών προϊόντων στην Γηραιά Ήπειρο. Όπως σπεύδουν να τονίσουν ειδικοί του κλάδου της ναυτιλίας, εκτός από την δέσμευση της Κίνας να αναβαθμίσει το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ιταλίας, ώστε να ενισχυθεί η συνδεσιμότητα με τον εμπορικό διάδρομο Αδριατικής-Βαλτικής (συνδέει τα λιμάνια της Βαλτικής στο βορρά με εκείνα της Αδριατικής στο νότο), η συνεργασία με την Ιταλία, θα οδηγήσει αρκετούς ομίλους μεταφορών στο να επιλέξουν πλέον και το λιμάνι της Τεργέστης για τις ανάγκες τους, αποκτώντας μια ακόμα εναλλακτική έναντι του Πειραιά.

Πρόκειται για μια κίνηση που θα έπρεπε να θορυβήσει ακόμα περισσότερο τους καθ’ ημάς «ταγούς» της κατ’ επίφαση νομιμότητας και υπέρμαχους των ξένων επενδύσεων αρκεί αυτές να είναι «όπως τις θέλουμε εμείς», δηλαδή να μην θίγουν συμφέροντα και κυρίως να μη στερούν πολύτιμες ψήφους...

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσφατη απόρριψη μέρους του επενδυτικού σχεδίου του ΟΛΠ για το λιμάνι του Πειραιά (κι ενώ έχουν ήδη μεσολαβήσει σχεδόν δύο χρόνια αναμονής), έκανε τον γύρο του κόσμου και αναδείχθηκε από διεθνή μέσα, όχι μόνο της Κίνας, αλλά ακόμα και παγκοσμίως (σχετικό καυστικό δημοσίευμα για την Ελλάδα φιλοξένησε η Wall Street Journal).

Ωστόσο, πέραν της προφανούς αρνητικής δημοσιότητας για λόγους που ουδείς νοήμων άνθρωπος μπορεί να αντιληφθεί, πέραν των προφανών μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων που εξυπηρετούνται, το ζήτημα έχει προφανή αντίκτυπο και στην Κίνα, η οποία πλέον προχωρά σε μια νέα στρατηγική, ώστε να μην βρίσκεται «όμηρος» των ελληνικών «ιδιαιτεροτήτων». Άλλωστε, η τελευταία αυτή εξέλιξη ήταν μόλις ένα από τα «επεισόδια» που έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια, μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου, σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κινεζική εταιρία ήδη μετέφερε άτυπα στην ελληνική κυβέρνηση την απόφασή της να αναζητήσει δραστικές εναλλακτικές λύσεις, στην περίπτωση που συνεχιστούν οι καθυστερήσεις και τα εμπόδια στην υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων στον Πειραιά. Μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πηγές η απειλεί αυτή ήταν που κινητοποίησε την ελληνική κυβέρνηση την προηγούμενη εβδομάδα, συγκαλώντας έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την απεμπλοκή του master plan της Cosco μετά την απόφαση του ΚΑΣ για την κήρυξη μεγάλου μέρους του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου.

Το λιμάνι της Τεργέστης

Η Τεργέστη είναι ιδανικά τοποθετημένη για να επωφεληθεί. Διαθέτει καλές συνδέσεις, η τοποθεσία είναι εξαιρετική και το 2018 διαχειρίστηκε 1,4 εκατ. εμπορευματοκιβώτια. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη του κλάδου, το ιταλικό λιμάνι υπερτερεί του Πειραιά, από πλευράς τοποθεσίας, καθώς βρίσκονται εγγύτερα στην κεντρική Ευρώπη. Μέσω των σιδηροδρομικών συνδέσεων, η Τεργέστη συνδέεται απευθείας με τις αγορές της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, τη Σλοβακία και το Λουξεμβούργο. 


Εκτός όμως από την Τεργέστη, η Cosco έχει αποκτήσει τον έλεγχο μιας σειράς άλλων λιμανιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Το τουρκικό λιμάνι Kumport και τα λιμάνια της Βαλένθια και του Μπιλμπάο, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της κινητικότητας της Cosco Shipping Ports, η οποία έχει αποκτήσει στρατηγικές συμμετοχές σε Ελλάδα, Τουρκία, Ισπανία και πλέον και Ιταλία, διαθέτοντας την απαιτούμενη ευελιξία, προκειμένου να προστατευτεί απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο.


Πηγή : economistas.gr


"Σαφάρι" για όσους χρωστούν τέλη κυκλοφορίας


Σε μια σημαντική παρέμβαση για την αύξηση των φορολογικών εσόδων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για παρέμβαση που αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και συγκεκριμένα σε όσους δεν έχουν εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωση.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το τρέχων έτος, το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται με διάταξη που θα φέρει στη Βουλή να  προχωρήσει στη μείωση κατά 50% του χρόνου παραγραφής των τελών κυκλοφορίας.

Σήμερα τα τέλη κυκλοφορίας παραγράφονται μετά την πάροδο 20 ετών από το τέλος του έτους στο οποίο αφορούν και έχει ληφθεί η απόφαση η σχετική περίοδος να μειωθεί στα 10 έτη. Με την παρέμβαση αυτή επιχειρείται η εκπλήρωση ενός διπλού στόχου.

Πρώτον, να κινητοποιηθούν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί της φορολογικής διοίκησης προκειμένου να "στριμώξουν" όσους φορολογούμενους δεν εξοφλούν τα τέλη κυκλοφορίας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων στελεχών περίπου ο ένας στους δέκα ιδιοκτήτες ΙΧ δεν εξοφλεί εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας.

Πρόκειται για τα τέλη κυκλοφορίας περίπου 500.000 οχημάτων, πολλά από τα οποία καταλήξουν στη δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων προς το δημόσιο. Κάθε χρόνο το δημόσιο εισπράττει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας αλλά χάνονται έσοδα άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεύτερον, να απαλλαγούν από τέλη κυκλοφορίας παλαιών ετών χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι δεν μπορούν να αποδείξουν ότι τα έχουν εξοφλήσει. Σημειώνεται ότι πολλοί ιδιοκτήτες ΙΧ προσέφυγαν στον Συνήγορο του Πολίτη επειδή τους βεβαιώθηκαν από την εφορία τέλη κυκλοφορίας ακόμη και πριν από 20 έτη τα οποία υποστηρίζουν ότι είχαν εξοφλήσει αλλά είχαν χάσει τα σχετικά αποδεικτικά λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις οι φορολογούμενοι δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τα σχετικά αποδεικτικά ούτε από την τράπεζα στην οποία είχαν εξοφλήσει τα τέλη επειδή δεν κρατούσε αρχείο. Ο Συνήγορος του Πολίτη είχε ζητήσει από τη φορολογική διοίκηση να συρρικνώσει τους χρόνο παραγραφής προκειμένου να μην επιβαρύνονται και ταλαιπωρούνται οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η φορολογική νομοθεσία, τα τέλη κυκλοφορίας έχουν διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με τις υπόλοιπες φορολογικές επιβαρύνσεις αναφορικά με τις επιπτώσεις για τους φορολογούμενους που δεν τα εξοφλούν εγκαίρως.

Για τη μη πληρωμή φόρων, όπως είναι ο φόρος εισοδήματος, επιβάλλεται ετήσιο επιτόκιο 8,51%. Στην περίπτωση εκπρόθεσμης εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας επιβάλλεται πρόστιμο 100% των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημα.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος έχει στην κατοχή του ένα όχημα 1.800 κυβικών, μοντέλο του 2002. Το συγκεκριμένο όχημα βαρύνει τον ιδιοκτήτη του με ετήσια τέλη κυκλοφορίας ύψους 300 ευρώ. Τα τέλη εξοφλούνται υποχρεωτικά έως το τέλος του έτους πριν το έτος αναφοράς. Αν δεν εξοφληθούν τότε ο ιδιοκτήτης τους θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο 100%, δηλαδή 300 ευρώ.

Για την είσπραξη των ανεξόφλητων τελών κυκλοφορίας πρόκειται να ενεργοποιηθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, με κυριότερο από αυτά τις κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών.

του Σπύρου Δημητρέλη
Πηγή : capital.gr


Ερωτηματικά της Νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο που επέλεξαν να κινηθούν οι εισαγγελείς διαφθοράς



Ερωτηματικά από την αξιωματική αντιπολίτευση για δικαστικούς λειτουργούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση Novartis, για ηθελημένη ή μη σύμπραξη με τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατόπιν εντολών. 

Αυτό που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και την μεθόδευση που υπάρχει στην υπόθεση Novartis, φαίνεται από τις δόσεις ανακοίνωσης του πορίσματος για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Τα ερωτήματα της Νέας Δημοκρατίας  για τον τρόπο που επέλεξαν να κινηθούν οι εισαγγελείς διαφθοράς που χειρίζονται την υπόθεση είναι πρώτο τι είναι αυτό που επέσπευσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης για μερικά πρόσωπα από τα δέκα που διερευνώνται, και ταυτόχρονα καθυστέρησε τις αποφάσεις για τα υπόλοιπα; Και δεύτερο τι είναι αυτό που δεν επέτρεψε στην εισαγγελία να ολοκληρώσει την έρευνά της για το σύνολο των εμπλεκόμενων προσώπων;

Όλη η μεθόδευση δείχνει την απελπιστική ανάγκη της κυβέρνησης χωρίς ίχνος ηθικής να διατηρήσει μια σκιά πάνω από τους πολιτικούς της αντιπάλους για να συρθεί ο διασυρμός τους όσο χρειαστεί, μέχρι να γίνουν οι εθνικές εκλογές.

Τώρα μετά την σκευωρία θα πρέπει να αποκαλυφθούν και τα ονόματα των δήθεν "προστατευόμενων μαρτύρων" που κατέθεσαν και σπίλωσαν τους δήθεν "κατηγορούμενους" ειδικά τον κ. Πικραμμένο, που όλοι θυμόμαστε τους λυγμούς του στην βουλή αντιμετωπίζοντας τις δήθεν κατηγόριες και τον απάνθρωπο Παύλο Πολάκη δίπλα να ειρωνεύεται και να γελάει που κατάφεραν να τον σπιλώσουν άδικα!! ΑΙΣΧΟΣ 




«Χώρα προορισμού» η Ελλάδα για τα παιδιά που είναι θύματα trafficking



Εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο από 127 χώρες του κόσμου πέφτουν θύματα του trafficking με σκοπό την εξώθησή τους στην πορνεία ή την μαύρη εργασία σε 137 χώρες ενώ η UNICEF αναφέρει ότι δύο εκατομμύρια παιδιά ετησίως εξαναγκάζονται στην πορνεία.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο αναπληρωτής καθηγητής του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ, ψυχίατρος-σεξολόγος Λουκάς Αθανασιάδης, στο Συνέδριο Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Αθανασιάδης ανέφερε ότι τα θύματα του trafficking με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευση προέρχονται από 127 χώρες και προωθούνται σε 137 χώρες.

«Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια ενδιάμεση χώρα, αλλά χώρα προορισμού. Μιλάμε για τους πρόσφυγες από τον Νότο» ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα παρουσίασε φωτογραφίες από προσφυγόπουλα στην Ειδομένη τα οποία είχε συναντήσει ο ίδιος πριν τρία χρόνια και κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν.

«Θα έχετε ακούσει και από ιδρύματα στην Ελλάδα ότι μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν παιδιά και έφηβοι και δεν βρέθηκαν. Βεβαίως μπορούμε να υποθέσουμε που κατέληξαν. Το προσφυγικό σήμερα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί εκτός των άλλων τα παιδιά και οι έφηβοι γίνονται θύματα κακοποίησης. Υπάρχουν πολλά ασυνόδευτα παιδιά και συχνά οι «κηδεμόνες» τους είναι προαγωγοί» πρόσθεσε ο κ. Αθανασιάδης.

Έκανε ακόμη λόγο για το survival sex (το σεξ για την επιβίωση) όπου παιδιά εξωθούνται στην πορνεία ακόμη και από τους ίδιους τους τους γονείς προκειμένου να επιβιώσουν. Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν περιστατικά παιδιών από την Αφρική, κυρίως από τη Νιγηρία, που έχουν δώσει όρκο βουντού να μη μιλήσουν και φοβούνται όταν μιλήσουν η κατάρα θα πέσει στα ίδια και στην οικογένειά τους και ότι θα πεθάνουν. Ο κ.Αθανασιάδης, αναφέρθηκε ακόμη στα lover boys που με διάφορους τρόπους προσεγγίζουν έφηβες τις οποίες είτε εξαπατούν είτε τις παντρεύονται και στη συνέχεια με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής τις προωθούν για σεξουαλική εκμετάλλευση.

Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι ότι το trafficking είναι προσοδοφόρο καθώς αυτοί που «πουλούν» παιδιά και εφήβους κερδίζουν πιο πολλά χρήματα από αυτούς που πουλούν όπλα. Είναι επίσης δραστηριότητα χαμηλού κινδύνου, τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, οι συλλήψεις λίγες και πιθανώς είναι ανεπαρκείς οι χειρισμοί από τις υπηρεσίες. Οι επιπτώσεις είναι εξαιρετικά σοβαρές για τη σωματική, τη σεξουαλική και την ψυχική υγεία των θυμάτων παιδιών και εφήβων.

Από την άλλη η ενημέρωση του κοινού είναι ανεπαρκής, όπως ανεπαρκής είναι και η εκπαίδευση στις υπηρεσίες, τα θύματα στιγματίζονται και υπάρχει ανάγκη για σταθερή ψυχοκοινωνική στήριξη τους.

Αναγνωρίζοντας τα θύματα
Οι επαγγελματίες υγείας σε ένα νοσοκομείο σε μία κλινική σε ένα ιατρείο, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασιάδης, μπορούν να αναγνωρίζουν παιδιά και έφηβους που είναι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης. Συνήθως είναι παιδιά και έφηβοι που ζουν και κοιμούνται στον ίδιο χώρο όπου εργάζονται, φέρουν σημάδια τραυματισμού, έχουν ιδιαίτερο άγχος, αποφεύγουν να απαντήσουν σε ερωτήσεις και αποφεύγουν την οπτική επαφή.

Καταφεύγουν συχνά στα επείγοντα για τραυματισμούς, αφροδίσια νοσήματα, αμβλώσεις, βρίσκονται στη χώρα παρά τη θέλησή τους, τα έχουν απαγάγει, ή εξαπατήσει οδηγώντας τα έξω από τη χώρα και τους δικούς του ανθρώπους, με υποσχέσεις για ένα εργασιακό περιβάλλον που θα εξασφαλίζει καλύτερο τρόπο ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Σεισμός μεταξύ Ζακύνθου και Κεφαλονιάς



Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου (EMSC), σημειώθηκε σήμερα το πρωί, στις 06:24, στο Ιόνιο Πέλαγος, κοντά στις ακτές της Ζακύνθου.




Καμία σοβαρότητα από την Χατζηγεωργίου που παράτησε ομιλία στη μέση και έφυγε γιατί αντιδρούσαν στο σανό



Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της και ενώ η Χατζηγεωργίου αναφερόταν μοιράζοντας μπόλικο σανό στο έργο της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα αντέδρασαν δικαιολογημένα, λέγοντας ότι η εκδήλωση είναι για το νοσοκομείο και όχι για τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να συνετιστεί και να μιλήσει μόνο για την προσφορά του νοσοκομείου, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κατέβηκε από το βήμα, εκνευρισμένη για τα δικαιολογημένα σχόλια του ακροατηρίου που δεν την άφησαν να απαριθμεί τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας μοιράζοντας σανό. 

Η Χατζηγεωργίου αποχώρησε αφήνοντας την Πόπη Τσαπανίδου, που παρουσίασε την εκδήλωση με ανοικτό το στόμα, όπου και της είπε : «Θα παρακαλέσω, μέρα που είναι να μην δημιουργούνται τέτοιες εντάσεις… Μήπως να το ξανασκεφτούμε κ. Χατζηγεωργίου; Μπορείτε να απαντήσετε με επιχειρήματα». Αλλά δεν κατάφερε να συνετίσει την ανεκδιήγητη Χατζηγεωργίου που της απάντησε φεύγοντας «Να σέβεστε τον καλεσμένο σας».



Και το κερασάκι στην τούρτα για την συμπεριφορά της Χατζηγεωργίου φταίει όπως για κάθε Συριζαίο που έχει στριμωχθεί και δεν έχει να πει τίποτα η Νέα Δημοκρατία και γελάει ο κόσμος μαζί τους.

Η ανακοίνωση :

“Στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, στην οποία ήμουν προσκεκλημένη να απευθύνω χαιρετισμό με το θεσμικό μου ρόλο ως Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), αντιμετώπισα την άθλια και τραμπούκικη συμπεριφορά ακροβολισμένων στελεχών της ΝΔ, που παριστάνοντας τους αγανακτισμένους πολίτες δεν μου επέτρεψαν να ολοκληρώσω την ομιλία μου. Την ώρα που αναφερόμουν στο αναμφισβήτητα θετικό έργο της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας, δόθηκε το σύνθημα από τον υιό πρώην βουλευτή της ΝΔ και σημερινό δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Θεσσαλονίκης κο Κούβελα, για να ξεκινήσουν φωνές και διαμαρτυρίες νεοδημοκρατών.

Προφανώς η πολλή παρέα με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής θύμισε στους νεοδημοκράτες-νεοτραμπούκους το παρακρατικό παρελθόν των προγόνων τους. Είναι βέβαιο ότι το κοινωνικό έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί τους κρατικοδίαιτους κόλακες του παλιού πολιτικού καθεστώτος που κατεδάφισε τη δημόσια Υγεία στα μαύρα χρόνια της περιόδου 2010-2014 αλλά και παλαιότερα. Ακόμη και σε μία εκδήλωση τιμής στην προσφορά του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στους πολίτες της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν το μίσος τους για μια κυβέρνηση που απέδειξε έμπρακτα την κοινωνική και πολιτική γύμνια της Νέας Δημοκρατίας, το βρώμικο παρελθόν και το σκοτεινό μέλλον της. Κύριε Μητσοτάκη, τα στελέχη του κόμματός σας όσο περνάει ο καιρός τόσο μοιάζουν στους φασίστες – τραμπούκους που τόσο καιρό ξεπλένετε με τη ρητορική και τη στάση σας».


Δραπέτης της Αλικαρνασσού έκανε καριέρα 17 χρόνια ως παρουσιαστής και τραγουδιστής



Δραπέτευσε από τις φυλακές Αλικαρνασσού το 2002.

Ο 45χρονος από την Κρήτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί για απάτες κατά εξακολούθηση, εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης στης φυλακές Αλικαρνασσού της Κρήτης μέχρι και το 2002, όταν έλαβε πενθήμερη άδεια και δεν γύρισε πίσω.

Για 17 ολόκληρα χρόνια, ζούσε ζωή χαρισάμενη, τραγουδούσε σε νυχτερινά κέντρα δίπλα σε μεγάλα ονόματα, έκανε τον παρουσιαστή, αλλά και τον διεθνούς φήμης δημοσιογράφο, με ψευδώνυμο όμως για να μην αποκαλυφθεί η πραγματική του ταυτότητα.

Η αστυνομία ύστερα από έναν συνήθη έλεγχο για την εξακρίβωση στοιχείων στο κέντρο της Αθήνας ανακάλυψε ότι επρόκειτο για έναν σχετικά δημοφιλή τραγουδιστή, τηλεπαρουσιαστή και δημοσιογράφο που ήταν ωστόσο καταζητούμενος για απόδραση από τις φυλακές Αλικαρνασσού.



Ο 45χρονος είχε συλληφθεί στην Κρήτη το 1996 καθώς εμφανίζονταν σε ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές του νησιού, υποδυόμενος των γιο γνωστού βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή, αποσπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από τους επιχειρηματίες, υποσχόμενος ρουσφέτια και προωθήσεις αιτημάτων τους στο Δημόσιο.

Μάλιστα για να γίνεται πιστευτός από τα θύματα του, πήγαινε σε ανθοπωλεία και έστελνε λουλούδια στον εαυτό του με κάρτες, που δήθεν του τα έστελναν ψηφοφόροι και οπαδοί του πατέρα του!


Ν.Δ.: «Το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις ανακοινώσεις σχετικά με την υπόθεση Novarits.

«Το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων. 

Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες, άλλωστε, είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».


Το φιάσκο ΣΥΡΙΖΑ με την Novarits κατέρρευσε αφήνοντας εκτεθειμένους όσους το έκαναν σημαία


Μια πρωτοφανής δικαστική και πολιτική σκευωρία κατέρρευσε, και άφησε εκτεθειμένους όσους έβγαζαν κραυγές και πέταγαν λάσπη σε συγκεκριμένα άτομα.

Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και συγκεκριμένων δικαστικών κύκλων κατέληξαν σε ένα πόρισμα για το οποίο ακόμη και οι σοβαροί δικαστές γελούσαν.

Το ότι για τέσσερα πρόσωπα Βενιζέλος, Πικραμμένος, Κουτρουμάνης, Λυκουρέντζος έκλεισε η υπόθεση και για άλλους πέντε παραμένει δείχνει το πόσο στημένη ήταν η υπόθεση και και δεν έπρεπε πάση θυσία να μπουν όλοι οι ελεγχόμενοι στο αρχείο.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο θα ζητηθεί η άρση ασυλίας και ο κ. Λοβέρδος ετοιμάζεται για αντεπίθεση και θα πάρει πολλούς η "μπάλα". Η δικογραφία θα πάει στη Βουλή, οι βουλευτές θα αποφανθούν αν συντρέχει λόγος να αρθεί η ασυλία και να πάει στον εισαγγελέα να καταθέσει.

Οι πολιτικές αντιδράσεις είναι ήδη έντονες :

Ανδρέας Λοβέρδος

«Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».

Η Νέα Δημοκρατία

«Το δήθεν “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους” αποδεικνύεται η μεγαλύτερη σκευωρία που έχει στήσει ελληνική κυβέρνηση κατά των πολιτικών της αντιπάλων.

Το δυστύχημα είναι ότι στο σκάνδαλο αυτό, ηθελημένα ή μη, φαίνεται να συμπράττουν και δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι δέχθηκαν να ανακοινώσουν σε… δόσεις το πόρισμά τους για την υπόθεση Novartis, εξυπηρετώντας έτσι τις επικοινωνιακές σκοπιμότητες του Μαξίμου. Σκοπιμότητες τις οποίες, άλλωστε, είχαν προαναγγείλει τα δημοσιογραφικά φερέφωνα της κυβέρνησης.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι η Δικαιοσύνη στέλνει στο αρχείο τις δήθεν κατηγορίες, εκθέτει με πρωτοφανή τρόπο τους κυβερνητικούς σκευωρούς. Ας γνωρίζουν ότι θα απολογηθούν, καθώς εξακολουθούν να εργαλειοποιούν τη Δικαιοσύνη ενόψει των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Όλοι οι πολίτες, άλλωστε, έχουν πια καταλάβει το φιάσκο της Novartis και τη σκευωρία που πήγε να στήσει μια κυβέρνηση η οποία έχει τα σκάνδαλα στο… πετσί-της».

Το Κίνημα Αλλαγής

Με τις σημερινές εξελίξεις επιβεβαιώνεται πια απόλυτα ότι η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την υπόθεση της Novartis μόνο για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις, για την εξόντωση των πολιτικών της αντιπάλων.

Ενώ απέφυγε να ερευνήσει ουσιαστικά το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτόξευση των τιμών των φαρμάκων στο οποίο εμπλέκονται και Υπουργοί της, εμμένει στην σκευωρία στοχοποιώντας συγκεκριμένα στελέχη και μάλιστα …με δόσεις.

Δεν θα της περάσει.

Η σκευωρία θα καταπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και εκτελεστές της θα λογοδοτήσουν.

Το Ποτάμι

Ανάρτηση της εκπροσώπου τύπου του Ποταμιού Κατερίνας Μπακογιάννη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

«Οι Έλληνες απαιτούν την αλήθεια για το σκάνδαλο #Novartis. Δεν χωρούν μικροπολιτικά παιχνίδια.Oύτε από την κυβέρνηση που θέλει αίμα στη προεκλογική αρένα, ούτε από ΝΔ & ΠΑΣΟΚ που κάνουν λες & δεν έχουν ευθύνη για το πάρτι επί ημερών τους στη φαρμακευτική δαπάνη.Όλα στο φως, τώρα!» έγραψε η Κατερίνα Μπακογιάννη.