Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

500 φιάλες κρασιού στο βυθό της θάλασσας του Ληξουρίου



408 αριθμημένες φιάλες του αρχαιότροπου κρασιού Ραψωδία του Ληξουριώτικου οινοποιείου Φοίβος, μαζί με 96 φιάλες (Βοστιλίδι, Μοσχατέλλα, Βαρκαρόλα (ρομπόλα) και Πάνδροσο), ταξίδεψαν στον βυθό της θάλασσας του Ληξουρίου.

Με την πολύ μεγάλη συνέργεια των Ιχθυοτροφείων της Κεφαλονιάς που διέθεσαν μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και του πολύ καλού φίλου Δημήτρη Μεσσάρη, έγινε δυνατή η πόντιση των κρασιών σε βάθος 22 μέτρων.

Εκεί στο βυθό, αν δεν θυμώσει ο κοσμοσείστης Ποσειδώνας, το κρασί θα παλαιώσει σε σκοτεινές και κατά το δυνατόν, σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας. Καλού κακού πριν την βύθιση, ο οινοποιός Ορκόπουλος Φοίβος Θεόδωρος, έκανε σπονδή στους «θεούς της αρχαιότητας» να τους «εξευμενίσει» με γλυκό κρασί από Θηνιάτικο (μαυροδάφνη).

Συγκεκριμένα:

οινοποιείο οινοποίησε το 2015 μεταξύ άλλων και Θηνιάτικο (μαυροδάφνη) αρχαιότροπα σε πιθαμφορέα.

Συνολικά στους πιθαμφορείς  οινοποιήθηκαν 1.750 καλά και διπλοεπιλεγμένα σταφύλια σε 5 πιθαμφορείς των 250 και σε 5 πιθαμφορείς των 100.

Παρελήφθησαν 947 λίτρα κρασί με 11,98% αλκοολικό βαθμό τα οποία εμφιαλώθηκαν  σε  συνολικά 1.252 φιάλες των 0,750 λίτρων.

Από αυτές οι:

408 αριθμημένες από το 1-408 θα παραμείνουν για παλαίωση σε συγκεκριμένο σημείο στον  βυθό θάλασσας.
6 φιάλες με ξεχωριστή αρίθμηση από 1-6 επίσης θα παραμείνουν στο βυθό της θάλασσας για τις ανάγκες των δικών μας γευσιγνωσιών.
120 φιάλες θα παραμείνουν στην κάβα του οινοποιείου για συγκριτική γευσιγνωσία!
2 φιάλες κατεστράφησαν κατά την αναγραφή και κηροποίηση
3 φιάλες παρέμειναν εκτός για τις ανάγκες έκτακτης γευσιγνωσίας ειδικών
7 φιάλες παραδόθηκαν σε γευσιγνώστη MWγια γευσιγνωσία και παρουσίαση, και
712 φιάλες θα παραμείνουν ασφαλισμένες σε μπέτινη δεξαμενή του οινοποιείου γεμάτη με νερό, για να διερευνηθούν οι επιδράσεις παλαίωσης σε συνθήκες αλατότητας ή μη, κατά την παλαίωση στο νερό.
Επιπρόσθετα στη θάλασσα θα παραμείνουν και θα κάνουν συντροφιά στο amphorared:
 24 φιάλες Βοστιλίδι του 2015,
24 φιάλες Βαρκαρόλα (ρομπόλα) του 2015
24 φιάλες Πάνδροσος του 2015 και
24 φιάλες Μοσχατέλλα  του 2015.
Από τις δοκιμές στις φιάλες που θα παλαιώνουν βυθισμένες στην μπέτινη δεξαμενή του οινοποιείου, θα κρίνουμε την ακριβή ημερομηνία ανέλκυσης των βυθισμένων φιαλών και την απελευθέρωση τους στην αγορά! Πάντα βέβαια αν αυτές και όσες από αυτές,  ανελκυστούν σώες.

Θερμές ευχαριστίες στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, τους επικεφαλής και το προσωπικό τους. Ονομαστικά όμως τις πιο θερμές ευχαριστίες,  στον κύριο Γερουλάνο, τον κύριο Βολταίρα, τον κύριο Τρωιανό  καθώς επίσης και στον Μηχανικό, γευσιγνώστη και πολύ καλό φίλο Δημήτρη Μεσσάρη! 











Πηγή : inkefalonia.gr


Η «Οδύσσεια» της Τέσσα που γύρισε σπίτι της μετά από 33 μήνες



Από τον Βόλο στην Πάρνηθα και από το Πέραμα στο Βερολίνο

Στις 12 Φεβρουαρίου 2011 η δημοσιογράφος του www.zoosos.gr Ελένη Ηλιοπούλου δημοσίευσε στην ιστοσελίδα www.zougla.gr την έκκληση που έκανε ο ιδιοκτήτης ενός Κόλεϊ, το οποίο είχε χαθεί την προηγούμενη μέρα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Η οικογένεια του σκύλου είχε μετακομίσει από τον Βόλο στο Βερολίνο και το σκυλί ανέλαβε η μεταφορική εταιρία


Εκτός από τα αντικείμενα η εταιρία ανέλαβε να μεταφέρει και τα δύο άλογα και τα δύο σκυλιά της οικογένειας. Την ώρα όμως που οι υπάλληλοι έβγαλαν βόλτα το θηλυκό Κόλεϊ για να ξεμουδιάσει, το ζώο προσπαθώντας να ξεφύγει, έβγαλε το κολάρο του και εξαφανίστηκε.

Η Τέσσα τότε ήταν τεσσάρων ετών και χάθηκε σε μια άγνωστη γι’ αυτήν περιοχή στους Θρακομακεδόνες στους πρόποδες της Πάρνηθας. Η σκυλίτσα αν και έφερε μικροτσίπ αυτό δεν ήταν καταχωρημένο στο όνομα του ιδιοκτήτη της!

Ο καιρός πέρασε και έναν χρόνο και εννιά μήνες αργότερα δηλαδή την 1η Νοεμβρίου 2012 ο Ζωοφιλικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Περάματος έκανε έκκληση μέσω facebookγια το Κόλεϊ που εντοπίστηκε σε μια γειτονιά στο Ικόνιο.

Οι εθελοντές που την βρήκαν αναρωτήθηκαν: «Πώς άντεξε το αφεντικό της να εγκαταλείψει μια τέτοια κούκλα στο δρόμο; Από το καλοκαίρι βρίσκεται σε μια γειτονιά του Ικονίου Περάματος... και ευτυχώς η κα Μαρία την ταΐζει...

Σημειωτέον ότι στην συγκεκριμένη περιοχή ό,τι κινείται δηλητηριάζεται... Γι’ αυτό από Δευτέρα αναλαμβάνουμε να περιποιηθούμε το ζωάκι και να του βρούμε μια ζεστή γωνιά με πολύ αγάπη!».

Η Μαρία Μπέσσα εξαιτίας της παρατηρητικότητας της θυμήθηκε εκείνο το ζώο, που χάθηκε στους πρόποδες της Πάρνηθας, και έστειλε τον αριθμό του τσιπ, που είχε δει δημοσιευμένο, ώστε να ελεγχθεί.

Και πράγματι αυτό το Κόλεϊ ήταν η Τέσσα, η οποία από τον Βόλο χάθηκε στην Βαρυμπόμπη και διέσχισε το Λεκανοπέδιο της Αττικής για να φτάσει στο Πέραμα. Η οικογένεια της ετοιμάζεται να κατέβει από την Γερμανία για να την παραλάβει. Το ζώο σώθηκε επειδή κάποιοι νοιάστηκαν!


Τι κάνουμε άμα χάσουμε το κατοικίδιο μας;

Αν ο σκύλος ή η γάτα σας εξαφανιστεί μην απελπίζεστε αλλά κινητοποιηθείτε αμέσως καθώς τα ζώα που δεν έχουν μάθει να ζουν στον δρόμο κινδυνεύουν από τα οχήματα, τους ανθρώπους, τ΄αδέσποτα και κυρίως από τις φόλες. Αν και συνήθως τα κατοικίδια μετά από μια σύντομη βόλτα και περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή συνήθως επιστρέφουν σπίτι τους ή εντοπίζονται σώα και αβλαβή από τους ιδιοκτήτες τους οι κίνδυνοι εκεί έξω είναι εξαιρετικά μεγάλοι γι' αυτό αμέσως θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

α) Αν το ζώο φέρει τσιπάκι πάμε άμεσα στον κτηνίατρο για να κάνουμε δήλωση απώλειας και δηλώνουμε την απώλεια και στην Αστυνομία.

β) Βάζουμε αφίσες με μια καθαρή και όχι σκοτεινή φωτογραφία του παντού στην ευρύτερη περιοχή όπου χάθηκε το ζώο αμέσως μόλις διαπιστώσουμε την απώλεια. Τις αφίσες τις βάζουμε κυρίως σε καταστήματα πώλησης ειδών για κατοικίδια, σε κτηνιατρεία της περιοχής, φούρνους, σούπερα μάρκετ και οπωσδήποτε τις κολλάμε σε κάδους απορριμμάτων… Στις αφίσες αναφέρουμε τα βασικά και όχι ιστορίες για αγρίους δηλαδή το όνομα του ζώου, το φύλο του, που χάθηκε, πότε χάθηκε, τηλέφωνα επικοινωνίας, αν είναι στειρωμένο, αν έχει κάποιο εξωτερικό χαρακτηριστικό ή πάθηση, τι χρώμα λουράκι φορούσε και τον αριθμό μικροτσίπ.

γ) Αναζητούμε το ζώο μας περπατώντας όχι μέσα από το αυτοκίνητο καθώς η ταχύτητα θα μας κάνει να το προσπεράσουμε και να μην ακούσουμε το κλάμα του αν έχει τραυματιστεί ή έχει εγκλωβιστεί κάπου.

δ) Ενημερώστε τους γνωστούς και τους γείτονες σας, ώστε να ψάχνουν και εκείνοι και να γνωστοποιήσουν την απώλεια του ζώου ιδίως αν μένουν στην ίδια περιοχή με εσάς.

ε) Δημοσιεύστε ανακοινώσεις και στο διαδίκτυο (facebook, σχετικές ιστοσελίδες).

ζ) Το κινητό, που έχετε δώσει για να επικοινωνούν μαζί σας να το έχετε πάντα ενεργοποιημένο.

Μην δημοσιοποιείτε στο διαδίκτυο τον πλήρη αριθμό του μικροτσίπ, που φέρει το ζώο το οποίο χάσατε. Μόνο στον κτηνίατρο σας και στην Αστυνομία δώστε ολόκληρο το νούμερο.



Πηγή: zoosos.gr






Δ. Αβραμόπουλος: Απαιτείται ευρωπαϊκή και παγκόσμια προσέγγιση του προσφυγικού



Ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι μια συνεπής και συντονισμένη ευρωπαϊκή και παγκόσμια προσέγγιση που θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή, τόνισε σε ομιλία του στο Harvard ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. O επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες παρέθεσε την εναρκτήρια ομιλία του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου στο Harvard Kennedy School με τίτλο: "Η Ευρώπη στα σταυροδρόμια της προσφυγικής κρίσης και της κρίσης στην ασφάλεια".

Στην ομιλία του o κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως σήμερα η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη προσφυγική πρόκληση από το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση πως λαμβάνοντας υπόψη την εκρηκτική αστάθεια στις περιοχές από όπου αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται, οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχισθούν  και μάλιστα καθώς πλησιάζει η άνοιξη αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Ο κ. Αβραμόπουλος έστειλε το μήνυμα πως "όσο οι χώρες της ΕΕ ρίχνουν την ευθύνη η μία στην άλλη, η κατάσταση θα χειροτερεύσει" και  έσπευσε να τονίσει πως η  κλιμάκωση των μεταναστευτικών ροών οδηγεί σε επανεισαγωγή εσωτερικών συνοριακών ελέγχων σε διάφορα κράτη-μέλη. "Αυτό σημαίνει ότι δοκιμάζονται τα θεμέλια της ΕΕ. Ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα που είναι η ελεύθερη κυκλοφορία, τη στιγμή αυτή βρίσκεται υπό δοκιμασία" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας  επίτροπος παρουσίασε την Ευρωπαϊκή Ατζέντα για τη Μετανάστευση, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε Ελλάδα και Ιταλία για την καταγραφή των μεταναστών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στα μέτρα που λαμβάνονται και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τη λήψη μέτρων για την ενίσχυση των συνόρων.

Ο κ. Αβραμόπουλος πολλές φορές θέλησε να στείλει προς τους εταίρους της ΕΕ το μήνυμα πως θα πρέπει να επιδείξουν κλίμα περισσότερης αλληλεγγύης και συνευθύνης. "Αν δεν αποδώσουμε σύντομα τα επιθυμητά αποτελέσματα, κινδυνεύουμε να προκαλέσουμε αντι-μεταναστευτικά αισθήματα κατά μήκος της Ευρώπης. Η ξενοφοβία δείχνει το άσχημο πρόσωπό της ξανά. Ο λαϊκισμός αυξάνεται. Αρχίζουμε να παρατηρούμε ξανά σκιές του παρελθόντος, που δεν πιστέψαμε ότι θα μπορούσαμε να ξαναζήσουμε" τόνισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για πέντε τομείς στους οποίους εστιάζεται η πολιτική της ΕΕ: Πρώτον, σε ό,τι αφορά στο σύστημα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων και την πολιτική ασύλου. Δεύτερον, στη διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων άσυλου για τις νέες αφίξεις. Τρίτον, επιθυμούμε τη μείωση των παράτυπων μεταναστών χωρίς να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη φρούριο. Τέταρτον, αναλογιζόμενοι τα δημογραφικά στοιχεία και τη γήρανση του πληθυσμού, επιδιώκουμε να κάνουμε την ΕΕ πιο ελκυστική σε ξένα ταλέντα και πέμπτον, προτεραιότητά είναι η ένταξη, ένα πεδίο που συχνά λησμονούμε, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως "πρόκειται για μια συνεργασία που θα βοηθήσει την Ελλάδα και την Τουρκία να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν".

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έκρυψε πάντως την ανησυχία του για τις "καταστρεπτικές επιπτώσεις του λαϊκισμού, της ξενοφοβίας και του εθνικισμού πάνω στο αξιακό σύστημα των Δημοκρατιών μας"  που, όπως είπε, "υπονομεύουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες του τελευταίου αιώνα, συμπεριλαμβανομένου και του ευρωπαϊκού οράματος".  Σύμφωνα με τον επίτροπο, "όλοι πρέπει να ανησυχούν ότι ο λαϊκισμός κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο", ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το "επικίνδυνο και εκρηκτικό μείγμα που μαζί με τον εθνικισμό προβάλουν εύκολες και απλοϊκές απαντήσεις σε θεμελιώδη ερωτήματα".

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν αυτές οι δυνάμεις του λαϊκισμού επικρατήσουν τότε ο κόσμος θα οπισθοδρομήσει στο σκοτεινό παρελθόν του. "Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να σκεφτόμαστε, να δρούμε και αντιδρούμε, σύμφωνα με τις αξίες και τη λογική πάνω στις οποίες χτίστηκε η μεταπολεμική παγκόσμια κοινότητα και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Για να το θέσω απλά: Ναι, χρειάζεται να ορθώσουμε φράχτες και τοίχους, αλλά για να εμποδίσουμε αυτούς που θέλουν πραγματικά να χτίσουν τοίχους που θα διαιρέσουν και πάλι τα έθνη και τους πολίτες" είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στην ομιλία του επιτρόπου παρευρέθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος συμμετέχει και αυτός στις εργασίες του συνεδρίου. Μετά την ομιλία του επιτρόπου ακολούθησε ανοικτός διάλογος με φοιτητές, ακαδημαϊκούς, επιστήμονες, καθώς και με εκπροσώπους του προξενικού και διπλωματικού σώματος.

Σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος θα συμμετάσχει σε πάνελ για την μετανάστευση και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Χάγη, στα κεντρικά της Europol, για να εγκαινιάσει τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παράνομης Διακίνησης Μεταναστών (European Migrant Smuggling Centre (EMSC).




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr


«Χάλκινο» στην υπερφορολόγηση παίρνει η Ελλάδα



Για κάθε 100 ευρώ εισοδήματος, τα 39,9 ευρώ πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο του Δημοσίου, για φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές (κατά το σκέλος που αφορούν τους εργαζομένους) και έμμεσους φόρους.

«Χάλκινο» στην υπερφορολόγηση για Ελλάδα -Στο Δημόσιο το 40% των εισοδημάτων!


Στο βάθρο της υπερφορολόγησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, έχει ανέβει η Ελλάδα, σύμφωνα με μελέτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.
Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύουν «Τα Νέα», για κάθε 100 ευρώ εισοδήματος, τα 39,9 ευρώ πηγαίνουν απευθείας στο ταμείο του Δημοσίου, για φόρο εισοδήματος, ασφαλιστικές εισφορές (κατά το σκέλος που αφορούν τους εργαζομένους) και έμμεσους φόρους.

Το εν λόγω ποσό αφορά μόνο όσα παίρνει το Δημόσιο με απευθείας παρακράτηση από τον μισθό υπό μορφή άμεσου φόρου και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αθροιστικά με τους έμμεσους φόρους στην κατανάλωση.

Δεν περιλαμβάνονται ο ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας, οι έκτακτες εισφορές, τα δημοτικά τέλη και ότι άλλο επωμίζεται υπό μορφή τέλους ή φόρου ένας μισθωτός στην χώρα μας.

Στην Ελλάδα η συνολική φορολογική επιβάρυνση για ένα νοικοκυριό με έναν εργαζόμενο και δύο παιδιά και εισοδήματα της τάξης των 35.000 είναι η τρίτη υψηλότερη ανάμεσα σε 21 χώρες της ΕΕ, με τις Δανία και Σουηδία να είναι η μόνες χώρες που βρίσκονται υψηλότερα από την χώρα μας, με συνολική φορολογική επιβάρυνση να βρίσκονται αντίστοιχα στο 41,6% και στο 40,0%.

Σύμφωνα με την μελέτη, τα περιθώρια για περαιτέρω αύξηση είτε της άμεσης είτε της έμμεσης φορολογίας, έχουν εξαντληθεί.

Στον αντίποδα, την χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση έχουν η Τσεχία (17,8%), η Σλοβακία (17,5%) και η Ιρλανδία (16,1%). Η Γερμανία βρίσκεται στην 11η θέση ανάμεσα στις 21 χώρες, με συνολική φορολογική επιβάρυνση που ανέρχεται στο 31,2%.



Πηγή: Real.gr


Τι έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης θα πληρώσετε - Ολες οι αλλαγές



Σημαντικές επιβαρύνσεις στους φορολογούμενους με εισοδήματα από 35.000 ευρώ έως και τις 50.000 ευρώ, ελαφρύνσεις στους έχοντες εισοδήματα από 20.000 έως 35.000 ευρώ και τα πολύ υψηλά εισοδήματα αλλά και καμιά μεταβολή για την πλειονότητα των φορολογούμενων που δηλώνουν εισοδήματα έως 20.000 ευρώ, φέρνει η νέα κλίμακα της εισφοράς αλληλεγγύης που προτείνει η κυβέρνηση επιμένοντας να μην ενσωματωθεί η εισφορά στην βασική κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων που ζητούν οι θεσμοί.

Η κυβερνητική πρόταση προς τους δανειστές, προβλέπει την καθιέρωση μιας νέας προοδευτικής κλίμακας έκτακτης εισφοράς που κινείται στη φιλοσοφία της κλίμακας φορολογίας εισοδήματος.
Σύμφωνα με την πρόταση, η εισφορά αλληλεγγύης δεν θα υπολογίζεται με συντελεστές που επιβάλλονται στο σύνολο του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ όπως ισχύει σήμερα αλλά κλιμακωτά όπως δηλαδή λειτουργεί η κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση της κυβέρνησης προβλέπει συντελεστές:
- 0% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.

- 0,7% για τα εισοδήματα από 12.001 έως 20.000 ευρώ. Στο κλιμάκιο αυτό η εισφορά θα υπολογίζεται με συντελεστή 0,7% για το σύνολο του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ όπως ακριβώς ισχύει και σήμερα.

- 3% για τα επόμενα 10.000 ευρώ εισοδήματος δηλαδή για το κλιμάκιο 20.001 έως 30.000 ευρώ.
- 5% για το τμήμα του εισοδήματος από 30.001 έως 50.000 ευρώ.

- 6% για τα επόμενα 50.000 ευρώ δηλαδή για το κλιμάκιο εισοδήματος από 50.001 έως 100.000 ευρώ.

- 8% για τα επόμενα 400.000 ευρώ δηλαδή από 100.001 έως και 500.000 ευρώ και
- 10% για το τμήμα του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 500.000 ευρώ.

Με τις αλλαγές, που έχει προτείνει η κυβέρνηση στους δανειστές προκύπτουν τα εξής:

- Καμία μεταβολή για τους έχοντες εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα επιβαρυνθούν με την ίδια εισφορά αλληλεγγύης.

- Μείωση για τους φορολογούμενους με εισοδήματα από 20.001 έως 35.000 ευρώ. Για παράδειγμα φορολογούμενος με εισόδημα 25.000 ευρώ σήμερα επιβαρύνεται με εισφορά αλληλεγγύης 350 ευρώ καθώς επιβαρύνεται για το σύνολο του εισοδήματός του με συντελεστή 1,4%. Με τις προτεινόμενες αλλαγές ο πρώτος συντελεστής παραμένει στο 0,7%. Θα επιβάλλεται όμως σε κλιμάκιο εισοδήματος έως 20.000 ευρώ ενώ για τα επόμενα 5.000 ευρώ εισοδήματος (από 20.001 έως και 25.000 ευρώ) ο συντελεστής θα αυξάνεται σε 3%. Με τον τρόπο αυτό, για το συγκεκριμένο φορολογούμενο η εισφορά μειώνεται σε 290 ευρώ ή 60 ευρώ λιγότερα. Αντίστοιχα για φορολογούμενο με 35.000 ευρώ, η έκτακτη εισφορά από 700 ευρώ μειώνεται στα 590 ευρώ.

- Μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους έχοντες εισοδήματα από 35.000 έως 50.000 ευρώ. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί αυτή η κλίμακα οι φορολογούμενοι θα δουν το λογαριασμό της εισφοράς αλληλεγγύης να αυξάνεται μέχρι και 440 ευρώ. Για παράδειγμα φορολογούμενος με εισόδημα 50.000 ευρώ σήμερα επιβαρύνεται με εισφορά 1.000 ευρώ ενώ με τη νέα κλίμακα η εισφορά ανεβαίνει στα 1.440 ευρώ δηλαδή 440 ευρώ επιπλέον.

- Μειωμένη εισφορά θα έχουν οι φορολογούμενοι με εισοδήματα από 60.000 έως 70.000 ευρώ ενώ για όσους αποκτούν εισοδήματα έως 100.000 ευρώ η εισφορά αυξάνεται.

- Όσο παράξενο και εάν φαίνεται με τη νέα κλίμακα ελαφρύνονται αυτοί που έχουν εισοδήματα πάνω από 100.000 και έως 150.000 ευρώ. Για παράδειγμα φορολογούμενος με δηλωθέντα εισοδήματα 110.000 ευρώ επιβαρύνεται με τα σημερινά δεδομένα με 6.600 ευρώ. Με το νέο σύστημα, εφόσον περάσει η πρόταση από τους δανειστές η εισφορά θα είναι 5.240 ευρώ, δίνοντας μια αίσθηση εξορθολογισμού. Ωστόσο οι φορολογούμενοι αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αύξηση του ανώτατου συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο 50% ίσως και στο 60% αλλάζοντας άρδην την εικόνα της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης.

Η βασική διαφορά της νέας προτεινόμενης κλίμακας είναι ότι οι συντελεστές εφαρμόζονται σε κλιμάκια εισοδήματος και όχι από το πρώτο ευρώ με τον συντελεστή που αντιστοιχεί στο εισόδημα, αλλά επί του συνολικού εισοδήματος όπως ισχύει σήμερα. Η νέα κλίμακα για την εισφορά αλληλεγγύης περιλαμβάνεται στο φορολογικό «πακέτο» που ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο και το οποίο θα αποτελέσει κεντρικό θέμα στις τηλεδιασκέψεις που έχει με τους δανειστές μέσα στο Σαββατοκύριακο.



Πηγή : imerisia.gr


Ασφυκτική η κατάσταση στα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής



Ασφυκτική παραμένει για τέταρτη ημέρα σήμερα η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από τα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους οι οδηγοί φορτηγών της γειτονικής χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μπλόκα των αγροτών.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα μπλόκα Προμαχώνα και Εξοχής, Γιάννης Τουρτούρας και Βασίλης Καστίδης μοναδικό αίτημα των Βούλγαρων αυτοκινητιστών είναι να αποσυρθούν εντελώς τα τρακτέρ από τα σημεία εισόδου, κάτι που ωστόσο «δεν μπορεί να συμβεί».

Οι ουρές των ακινητοποιημένων οχημάτων και στις δύο πλευρές των συνόρων στο τελωνείο του Προμαχώνα ξεπερνούν τα 25 χιλιόμετρα και όπως είπε ο κ. Τουρτούρας «περιμένουμε την απάντησή τους στην νέα πρόταση που κάναμε χθες και αφορά στο να παραμείνει ανοιχτό το τελωνείο καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μέχρι τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι».

Ο κ. Τουρτούρας επανέλαβε ότι «ο Προμαχώνας θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Νίκαιας αύριο και η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι και αυτή που θα ακολουθήσουμε». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα».

«Κάνουμε διαρκώς διαπραγματεύσεις και προσπαθούμε να βρούμε σημείο επαφής, ωστόσο οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές παραμένουν ανένδοτοι και το μόνο που ζητούν είναι να αποσύρουμε εντελώς τα τρακτέρ μας από το σημείο. Αυτό δεν γίνεται», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Καστίδης.


Πηγή : tanea.gr


Αποκάλυψη της Καθημερινής και η Μέρκελ ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ




Και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ εκτός των άλλων ηγετών συζητούσε το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τον Ιούλιο του 2015, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή της Κυριακής.

6 Ιουλίου, σε δείπνο που της παρέθεσε στο Μέγαρο των Ηλυσίων ο Φρανσουά Ολάντ, στον απόηχο του δημοψηφίσματος η κ. Μέρκελ ουσιαστικά υιοθέτησε την πρόταση Σόιμπλε. και έριξε στο τραπέζι το ενδεχόμενο προσωρινής εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Γάλλος πρόεδρος αντέδρασε έντονα, λέγοντας στην καγκελάριο ότι η απόφαση για Grexit, δεν θα ήταν μόνο προσωρινή καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση.

Το συντριπτικό ποσοστό υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα, κατά τη Γερμανίδα καγκελάριο, δεν άφηνε ανοιχτό κανένα παράθυρο διαλόγου για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, ο Γάλλος πρόεδρος είπε στην καγκελάριο ότι η απόφαση για Grexit, δεν θα ήταν μόνο προσωρινή καθώς θα ήταν δύσκολο να αντιστραφεί τα επόμενα χρόνια κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη συζήτηση.

Πέντε ημέρες μετά στις Βρυξέλλες κυκλοφορούσε στα email των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ η πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 


Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ: «Είναι ένας αποτυχημένος πρώην υπουργός o Γιάνης Βαρουφάκης»



Με απαξιωτικό ύφος και ειρωνική διάθεση αναφέρθηκε στον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννη Βαρουφάκη, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

Ο κ. Νούναν απαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο κ. Βαρουφάκης, δήλωσε πως ο κ. Βαρουφάκης, ένα υπουργός που απομακρύνθηκε από τη θέση του, προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με φθηνές δικαιολογίες.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, μιλώντας στο RTÉ Radio 1 στο Δουβλίνο, υπογράμμισε πως πέντε μόλις μήνες ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ. Βαρουφάκης κατόρθωσε να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλει 60 ευρώ όριο ανάληψης για τους Έλληνες πολίτες, χαρακτηρίζοντάς τον “ως έναν αποτυχημένο πρώην υπουργό”.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Δημοσίων Δαπανών και Μεταρρύθμισης της Ιρλανδίας, Μπράντον Χόουλιν, δήλωσε πως ο “κ. Βαρουφάκης πήρε την μηχανή του και πήγε διακοπές στο εξοχικό του σπίτι αφήνοντας φτωχούς και ηλικιωμένους Έλληνες πολίτες να αναζητούν τροφή στους κάδους απορριμάτων”.




"Βόμβα" για τις μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις! "Χιονοστιβάδα" προσφυγών και αποφάσεων!



Νέες ανατροπές στους οικονομικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψουν... πολύ άμεσα. Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τον... κάβο του ασφαλιστικού κι ενώ η πρώτη αξιολόγηση καθυστερεί, φαίνεται πως ίσως βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, η αιτία είναι το γεγονός ότι συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί με το μνημόνιο.

Αυτό συμβαίνει τώρα με τους γιατρούς, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και ένα μικρό... "τσουνάμι" αγωγών -προσφυγών για αναδρομικά που αφορούν κάθε είδους αποδοχές και φόρους.

Στον... χορό, ωστόσο, μπαίνει και η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους!

Έρχονται... κι άλλα!

Σύντομα αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων που δικαιώνουν ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή η Ολεμέλεια το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί στις προσφυγές καθηγητών ΤΕΙ, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές.

"Στον αέρα" βρίσκεται επίσης και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές, επίσης, δημιουργούν μείζον θέμα και για την παρούσα κυβέρνηση που πιέζεται να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, ακόμη και επικουρικών.

Μπορεί το δικαστήριο να αργεί να εκδώσει τέτοιου είδους αποφάσεις, ωστόσο, όταν το κάνει αποτελούν "πιλότο" για ενδεχόμενες νέες περικοπές που μπορεί να σχεδιάζει η εκάστοτε κυβέρνηση...



Πηγή: Έθνος της Κυριακής

newsit