Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Ασφυκτική η κατάσταση στα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής



Ασφυκτική παραμένει για τέταρτη ημέρα σήμερα η κατάσταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, από τα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει επί βουλγαρικού εδάφους οι οδηγοί φορτηγών της γειτονικής χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μπλόκα των αγροτών.

Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι επικεφαλής των συντονιστικών επιτροπών στα μπλόκα Προμαχώνα και Εξοχής, Γιάννης Τουρτούρας και Βασίλης Καστίδης μοναδικό αίτημα των Βούλγαρων αυτοκινητιστών είναι να αποσυρθούν εντελώς τα τρακτέρ από τα σημεία εισόδου, κάτι που ωστόσο «δεν μπορεί να συμβεί».

Οι ουρές των ακινητοποιημένων οχημάτων και στις δύο πλευρές των συνόρων στο τελωνείο του Προμαχώνα ξεπερνούν τα 25 χιλιόμετρα και όπως είπε ο κ. Τουρτούρας «περιμένουμε την απάντησή τους στην νέα πρόταση που κάναμε χθες και αφορά στο να παραμείνει ανοιχτό το τελωνείο καθ΄ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και μέχρι τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι».

Ο κ. Τουρτούρας επανέλαβε ότι «ο Προμαχώνας θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Νίκαιας αύριο και η απόφαση που θα ληφθεί θα είναι και αυτή που θα ακολουθήσουμε». Ξεκαθάρισε επίσης ότι «δεν θα πάμε σε διάλογο με τον πρωθυπουργό τη Δευτέρα».

«Κάνουμε διαρκώς διαπραγματεύσεις και προσπαθούμε να βρούμε σημείο επαφής, ωστόσο οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές παραμένουν ανένδοτοι και το μόνο που ζητούν είναι να αποσύρουμε εντελώς τα τρακτέρ μας από το σημείο. Αυτό δεν γίνεται», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Καστίδης.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου