Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Ο δικτάτορας Πούτιν εξολοθρεύει έναν έναν τους εκπροσώπους της Ελίτ και πρώην φίλους του

 



Ο άνθρωπος που έκανε πραγματικότητα τα όνειρα του Βλαντίμιρ Πούτιν για εξερεύνηση του Διαστήματος από τη Ρωσία πέθανε σε ηλικία 74 ετών.

Ο Βλαντίμιρ Νεστέροφ είναι το τελευταίο θύμα της ελίτ της Ρωσίας που έφυγε από τη ζωή το 2022 και ο τέταρτος αξιωματούχος που αναφέρθηκε νεκρός μέσα σε λίγες μέρες.

Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του νέου «καλύτερο πυραύλου του κόσμου», Angara, και ήταν ο πρώην γενικός διευθυντής του Κέντρου Khrunichev, το οποίο ο Πούτιν ήλπιζε ότι θα ηγούνταν της πρώτης επανδρωμένης αποστολής της Ρωσίας στο φεγγάρι.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι από το 2014 ο Νεστέροφ υφίστατο συνεχώς καταγγελίες για απάτη και υπεξαίρεση. Μάλιστα, οι ρωσικές αρχές τον είχαν κατηγορήσει ότι είχε βάλει στην τσέπη του πάνω από 57.000.000 λίρες και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας. Η αιτία θανάτου του Νεστέροφ δεν έχει αποκαλυφθεί.

Αναρίθμητα τα θύματα της ρωσικής ελίτ -Φήμες ότι ο Πούτιν «ξεκαθαρίζει» τον κύκλο του

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πέθανε απροσδόκητα και ο Αλεξάντερ Μπουζάκοφ, ο 65χρονος γενικός διευθυντής των Ναυπηγείων Admiralty, υπεύθυνος για την κατασκευή νέων υποβρυχίων, οπλισμένων με τους θανατηφόρους πυραύλους Kalibr.

Επιπλέον, ανήμερα τα Χριστούγεννα έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Αλεξέι Μασλόφ, ο 69χρονος πρώην διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων, ο οποίος στο παρελθόν είχε στενούς δεσμούς με την Ουκρανία. Ο Μασλόφ διετέλεσε γενικός διοικητής των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων μεταξύ 2004 και 2008.

Ομοίως, ο 65χρονος Ρώσος μεγιστάνας και βουλευτής, Πάβελ Αντόφ, έπεσε από το παράθυρο ξενοδοχείου στην Ινδία, σε μια ακόμα υπόθεση που έχει προκαλέσει υποψίες. Τον Ιούνιο, ο Αντόφ επέκρινε τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο, κάνοντας λόγο για ρωσική «τρομοκρατία» που τραυματίζει Ουκρανούς αμάχους.

Εφέτος, τουλάχιστον 10 Ρώσοι ολιγάρχες και επικριτές του πολέμου στην Ουκρανία πέθαναν κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, εν μέσω υποθέσεων πως ο Πούτιν «ξεκαθαρίζει» τον στενό του κύκλο.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου