Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Είναι τρελό να μιλάμε για πρόωρες εκλογές με μια κυβέρνηση και πρωθυπουργό επιτυχημένους και μια αντιπολίτευση τσίρκο



Μόνο ακροαριστερά σενάρια Συριζαίων μπορούν να χαρακτηριστούν τα περί πρόωρων εκλογών και αυτά τα λένε για να δώσουν ζωή στο τελειωμένο ακροαριστερό νούμερο Αλέξη Τσίπρα που φοβάται ότι δεν θα είναι για πολύ πρόεδρος.

Η κυβέρνηση φυσικά την πιθανότητα διπλών εκλογών μέσα στο νέο έτος και καλό θα ήταν να αναφέρει για να δείξει ότι πρόκειται για σοβαρή κυβέρνηση και για όλη την τετραετία. «Προχωράμε με ορίζοντα τα επόμενα τριάμισι χρόνια, η οικονομία δεν αντέχει πισωγυρίσματα…» αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη και γιατί να μην το αναφέρουν πρόκειται για μια επιτυχημένη κυβέρνηση με έναν επιτυχημένο πρωθυπουργό και ο ελληνικός λαός δείχνει να έχει ελπίδα και πάλι. 

Κανένα σενάριο δεν υπάρχει για εκλογές και οποίος από την κυβέρνηση επεξεργάζεται τέτοια σενάρια είναι επικίνδυνος για την επιτυχία της κυβέρνησης.

Το σενάριο λέει : Να προσφύγει, δηλαδή, η κυβέρνηση σε εκλογές μέσα στο επόμενο έτος, ώστε να «κάψει» την απλή αναλογική, να τελειώσει πολιτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και να ανανεώσει, κατά πάσα πιθανότητα, τη θητεία της, μηδενίζοντας το κοντέρ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, αν γίνουν εκλογές, θα διεξαχθούν με απλή αναλογική. Επειδή το επικρατέστερο σενάριο θα είναι να μην εκλεγεί καμία κυβέρνηση, αφού δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, τότε η επανάληψη μιας νέας εκλογικής μάχης - αυτή τη φορά με λίστα στους υποψήφιους βουλευτές - θα δώσει την ευκαιρία στο πρώτο κόμμα, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μπορέσει στις δεύτερες εκλογές να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, με πιο ενισχυμένο σύστημα.

Δείγμα του δώσε θάρρος στον χωριάτη είναι και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, που μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό σημείωσε ότι είναι μια πιθανότητα οι διπλές εκλογές, αλλά ο ίδιος το έθεσε ως κάτι πιο σίγουρο, όταν είπε πως, αν αυτές γίνουν, τότε θα αφορούν σε λόγους που προκύπτουν από προβλήματα που σχετίζονται με το προσφυγικό και όχι λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Να σοβαρευτούμε και να προχωρήσουμε χωρίς γελοιότητες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου