Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

36ΧΡΟΝΟΣ "ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΕ" ΑΝΗΛΙΚΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK


Την πλησίασε στο facebook, κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την έπεισε να του στείλει γυμνές φωτογραφίες τις, που εκείνος μοίρασε στους διαδικτυακούς του φίλους, με τους οποίους μοιράζονται τα ίδια

αρρωστημένα πάθη. Οι γονείς της 12χρονης κατήγγειλαν το περιστατικό στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες εντοπισμού του "φίλου".

Από τη διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε και σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης προέκυψε ότι πρόκειται για έναν 36χρονο από τη Θεσσαλονίκη. Οι αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν τον υπολογιστή και έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, όπου ο 36χρονος είχε αποθηκευμένα αρχεία παιδικής πορνογραφίας και έτσι συνελήφθη.

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι ήταν διαχειριστής προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπου μετά από έλεγχο βρέθηκε αρχειοθετημένη συνομιλία του με την ανήλικη, στην οποία του είχε αποστείλει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι διαχειριστές – κάτοχοι προφίλ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που συμμετείχαν στην αποπλάνησης της ανήλικης.

bloko.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου