Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Συριζαίο πρώην κυλικειάρχη της βουλής 2016-2019, για εργασιακή ζούγκλα

 



Ο ιδιοκτήτης του γνωστού beach bar, είναι ο πρώην μισθωτή του κυλικείου της Βουλής που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2016 όταν πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Νίκος Βούτσης και αποχώρησε το 2019 επί προεδρίας Κωνσταντίνου Τασούλα.

Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί για να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ενώ ξέρει πολύ καλά ποιος είναι.

«Η εικόνα του εργαζόμενου στη Ρόδο να σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα επιβεβαιώνει με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο την έκταση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην χώρα και ειδικά στον τουρισμό», υπογραμμίζει και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του.

Αναφέρει ότι «η απαξίωση της Επιθεώρησης Εργασίας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει οδηγήσει σε καθεστώς εργασιακής ζούγκλας, σε ραγδαία αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων και σε συνθήκες εργασίας που προσβάλουν την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια των εργαζομένων». Σχολιάζει ότι στο πλαίσιο αυτό, «η "άμεση παρέμβαση" του υπουργού Εργασίας κ. Γεωργιάδη περισσότερο με κροκοδείλια δάκρυα μοιάζει μπροστά στη γενική κατακραυγή».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τονίζει καταληκτικά ότι «θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων διεκδικώντας καθημερινά, μέσα και έξω από τη Βουλή, ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, καλύτερους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και επανασύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας».

Δεν γνωρίζουμε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επικοινωνήσει με τον εργοδότη για να του τα πουν και απο κοντά.

Επισημαίνουμε ότι ο εργαζόμενος όπως λέει ο ίδιος δεν έχει κανένα πρόβλημα και μάλιστα λαμβάνει την ημέρα φιλοδωρήματα έως 200 ευρω.

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη ενώ στη συνέχεια, από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φανέρωσε σε δήλωση του ότι δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα κατασκευών μέσα στην θάλασσα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου