Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Θεοδωρικάκος: Ταυτοποιήθηκαν οι ύποπτοι για το πανό στην Τούμπα

 


Η Ελληνική Αστυνομία ταυτοποίησε τους υπόπτους που ανάρτησαν το πανό στο γήπεδο της Τούμπας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Βάζουμε τέλος στο χουλιγκανισμό. Η δικαιοσύνη έχει το λόγο» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι στο πανό που αναρτήθηκε κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού αγώνα που έδωσε ο ΠΑΟΚ, το βράδυ της Πέμπτης, στο γήπεδο της Τούμπας, αναγραφόταν «Αδέρφια κρατάτε γερά», περιεχόμενο που παραπέμπει στους 12 κατηγορούμενους για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου Άλκη.

Την Παρασκευή, η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας αφενός για να εντοπιστούν αυτοί που ανήρτησαν το πανό και αφετέρου για να τους αποδοθούν οι προβλεπόμενες ποινικές ευθύνες. Το αδίκημα που διερευνάται αφορά την παρότρυνση σε πράξεις βίας, όπως περιγράφεται στον Αθλητικό Νόμο.

Στην παραγγελία της προς την ΕΛ.ΑΣ., η εισαγγελέας ζητεί να αξιοποιηθεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του γηπέδου και να αναζητηθούν αυτόπτες μάρτυρες προκειμένου να καταθέσουν. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, θα διερευνηθεί επίσης εάν οι υπεύθυνοι του ΠΑΟΚ προέβησαν σε ενέργειες για να κατέβει το πανό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου