Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ο καθένας πρέπει ν’ αναλάβει την ευθύνη του και να εμβολιαστεί

 


Το δίλημμα είναι σαφές: «Ή θα εμβολιαστούμε, ή θα νοσήσουμε». Βρισκόμαστε σε μία άλλη φάση της πανδημίας, πρέπει όλοι να το καταλάβουμε. Δεν είμαστε εκεί που ήμασταν πριν ένα, ενάμιση χρόνο. 

Έχουμε το εμβόλιο το οποίο δεν υπήρχε πριν και είναι δωρεάν, καθολικό, προσβάσιμο σε όλους. Είναι η μόνη ασπίδα αυτοπροστασίας και προστασίας του περιβάλλοντός μας, μαζί βέβαια με τον συχνό αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και την τήρηση των μέτρων προστασίας από όλους.

Από εκεί και πέρα, όλες οι εκκλήσεις, όλη η ενθάρρυνση, όλα τα κίνητρα που δίνει η Κυβέρνηση, στόχο έχουν να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους. Ο καθένας από εμάς, πρέπει πλέον ν’ αναλάβει και την ευθύνη του από τη στιγμή που έχει πρόσβαση στο εμβόλιο, να εμβολιαστεί για να προστατευθεί. Ελπίζουμε πως μέχρι το τέλος του Καλοκαιριού,  θα έχει εμβολιαστεί το 70%. 

Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τα κρούσματα. Πρέπει να κοιτάμε την πίεση στο Σύστημα Υγείας. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει.

Δεν είναι πρόθεση της Κυβέρνησης να ξαναπάει σε lockdown. Είμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας.

Υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι του ενήλικου πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί. Όλη η προσπάθεια είναι να τιθασεύσουμε τη μετάλλαξη, να προστατευτούμε.

Ο στόχος είναι να πάμε παρακάτω, ακόμη κι αν σημαίνει αυτό ότι ένα διάστημα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, λαμβάνοντας όλοι τα μέτρα μας. Δεν είναι να πηγαίνουμε σε οριζόντια lockdown και μέτρα, τα οποία είναι άδικα απέναντι σε όσους έχουν τηρήσει τα μέτρα και έχουν πάρει την ατομική και την κοινωνική ευθύνη που τους αναλογεί.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου