Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021

Νέα ακροαριστερή ξεφτίλα Πολάκη με fake news, και ψεύτικη φωτογραφία Ρουβά - Κων/νου Μητσοτάκη

 


Δέν έχουν τέλος οι προκλήσεις απο τον ακροαριστερό τραμπούκο του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, τον οποίο υποστηρίζει, στηρίζει και καλύπτει πάντα ο Αλέξης Τσίπρας

Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, η αληθινή φωτογραφία είχε ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1984, όταν ο Σάκης Ρουβάς ήταν μόλις 12 ετών.

Ταχύτατα κυκλοφόρησε στα social media η φωτογραφία που παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη με τον Σάκη Ρουβά. Ωστόσο, τα ελληνικά hoaxes με δημοσίευμά τους επισημαίνουν πως η εικόνα αποτελεί προϊόν επεξεργασίας.

Η επίμαχη φωτογραφία κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων και από τον λογαριασμό του ακροαριστερού τραμπούκου, Παύλου Πολάκη στο Facebook. "Ο Μπακογιάννης "σπρώχνει" 220.000 ευρώ στο Ρουβά γιατί έτσι γουστάρει…(Το καλύτερο γλέντι του το κάνει ο Stamatis Kraounakis φωτό 1) Ο Πατουλης "πετσώνει" παλιους εκσυγχρονιστές με 4.800.000 ευρώ για να διαφημίσουν το ανύπαρκτο έργο του στην ανακύκλωση σκουπιδιών!!!!(φωτο 2) Γιατί γουστάρει κι αυτός!! Τρώνε και τα πόμολα που έμειναν! ΝΥΧΤΑ ΘΑ ΦΥΓΕΤΕ !!!" έγραφε ο προκλητικός τραμπούκος στην ανάρτησή του.


Σύμφωνα με τα ελληνικά hoaxes, η αληθινή φωτογραφία έχει ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1984. Απεικονίζει τις στιγμές μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ύστερα από μυστική ψηφοφορία στην Αίθουσα Γερουσίας, ο Κ. Μητσοτάκης έλαβε 70 ψήφους, και ο Κ. Στεφανόπουλος 41 ψήφους.



Ο Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε το 1972 και το 1984, ήταν 12 ετών, γεγονός που σημαίνει πως είναι αδύνατο να εικονίζεται σε φωτογραφία εκείνης της εποχής με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η υποτιθέμενη φωτογραφία του Σάκη Ρουβά το 1984, έχει αποκοπεί από την παρακάτω εικόνα, όπου ποζάρει με τον Πασχάλη Τερζή, και δημοσιεύτηκε στο Instagram το 2014:



Σύμφωνα με τη μηχανή αντίστροφης αναζήτησης εικόνας TinEye, η πλαστή φωτογραφία, φαίνεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 στο Twitter, ενώ έκτοτε αναπαράγεται ανά διαστήματα.


Πηγή: ellinikahoaxes.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου