Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019

Αποφυλακίζεται ο Αριστείδης Φλώρος με τον νέο Ποινικό Κώδικα ΣΥΡΙΖΑ - Καλογήρου ρουσφέτι σε ποινικούςΑνοίγει η πόρτα της φυλακής για τον Αριστείδη Φλώρο με την βοήθεια του νέου Ποινικού Κώδικα και το γεγονός ότι η επαπειλούμενη ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου δεν ισχύει πλέον καθώς το ανώτατο όριο ποινής που επιβάλλεται για οικονομικά εγκλήματα είναι τα 15 έτη. 

Υπενθυμίζουμε ότι η αλλαγή του νέου ποινικού κώδικα ατιμωρησίας ήρθε στην βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ημέρες πριν τις εκλογές με ευθύνη του πρώην υπουργού Καλογήρου και θα πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος όσων από την κυβέρνηση έπραξαν αυτό το έγκλημα ατιμωρησίας.

Για τον Αριστείδη Φλώρο ο οποίος εκτίει ποινή 21 ετών για την υπόθεση της Energa το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, έκανε ομόφωνα δεκτό το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση. Έτσι, ο επιχειρηματίας αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου επικαλέστηκε φυσικά τον νέο Ποινικό Κώδικα δώρο του ΣΥΡΙΖΑ σε πάσης φύσης ποινικούς και το γεγονός ότι η επαπειλούμενη ποινή των ισοβίων για τους καταχραστές του δημοσίου δεν ισχύει πλέον καθώς το ανώτατο όριο ποινής που επιβάλλεται για οικονομικά εγκλήματα είναι τα 15 έτη. Στο συλλογισμό τους οι συνήγοροι υπογράμμισαν πως στον εντολέα τους πρωτόδικα έχουν αναγνωριστεί δυο ελαφρυντικά και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν 21 χρόνια και εξέφρασαν την εκτίμηση πως η μέγιστη ποινή, με τα ίδια ελαφρυντικά, που τυχόν του επιβληθεί θα είναι πολύ μικρότερη. Επιπλέον, επισημάνθηκε πως ο Αριστείδης Φλώρος έχει ήδη εκτίσει, με τους ευεργετικούς υπολογισμούς που ισχύουν, περίπου έξι χρόνια ,ενώ έχει επιστέψει, όπως υπογράμμισαν, σχεδόν το σύνολο των απαιτήσεων του δημοσίου και των ΟΤΑ για την υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER. Τελικά, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του κατηγορούμενου για αποφυλάκιση.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα χρόνο ο Αριστείδης Φλώρος είχε βρεθεί και πάλι εκτός φυλακής για λόγους υγείας με πλαστά χαρτιά και μετά από εισαγγελική έρευνα για παράνομες αποφυλακίσεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος 17 προσώπων μεταξύ των οποίων και ο Αριστείδης Φλώρος που αποφυλακίζεται. 


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου