Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Kapa Research ανεβαίνει η Ν.Δ. πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Να φύγει θέλουν ο Κασσελάκης απο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ


 

Όχι στις τυχός πρόωρες εκλογές που διαρρέουν διάφοροι ανεύθυνοι, ναι στην ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, με εστίαση όμως στα θέματα κόστους διαβίωσης, υγείας και ασφάλειας του πολίτη.

Αυτό αποτυπώνει, έρευνα της Kapa Research και στην δημοσκόπηση φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλουν την απομάκρυνση του Κασσελάκη και την εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. εμφανίζει ανάκαμψη δύο ποσοστιαίων μονάδων, την ώρα που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκη και του ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περαιτέρω πτώση λόγω του αρχηγού του.

Για πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πλειοψηφία (61%) ζητά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο, ενώ μόνο το 28% υποστηρίζει την επανεκλογή της σημερινής προέδρου. 

Στο ερώτημα για σενάριο πρόωρων εκλογών, οι δύο στους τρεις (66%) απαντούν αρνητικά και επιλέγουν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. 

Υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 29% των ερωτηθέντων. 



Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγές και εκτίμηση), 

Ν.Δ. σε άνοδο 30,3%, 

ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5%, 

το ΠΑΣΟΚ να κινείται στο 12,2%. 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» (37%) ο Στ. Κασσελάκης στο τίποτα μόλις (9%) και ο Ν. Ανδρουλάκης μόλις (7%).

Μεγάλη η διαφορά υπέρ του πρωθυπουργού στον δείκτη της δημοτικότητας πολιτικών αρχηγών με 42%, με τον Στ. Κασσελάκη να βρίσκεται στην έβδομη θέση με 19%, πίσω και από την Αφρ. Λατινοπούλου που τον πέρασε με (20%).

Ο Στέφανος Κασσελάκης, χάνει το στοίχημα της προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων, αφού η έρευνα της Kapa Research δείχνει ότι τo 51% ζητά νέο αρχηγό, ενώ μόλις το 25% έχει εμπιστοσύνη στον νυν πρόεδρο, και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να χαιρετήσει.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου