Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Διαβάζοντας greeklish ο Τσίπρας είπε στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω παρών


 

Ο Αλέξης Τσίπρα, δυσκολεύτηκε για ακόμα μία φορά να κάνει ότι ξέρει να μιλάει αγγλικά, διάβασε σωστά τα greeklish που του έγραψαν με την μετάφραση φυσικά από κάτω στα Ελληνικά, βελτίωσε την προφορά του αν και πήγε να πνιγεί μερικές φορές με την γλώσσα του, και είπε στον Κασσελάκη ότι είναι παρών.

«Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι υπερήφανος για όσα πέτυχα, αλλά έκανα λάθη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Koc,

όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας, μία ημέρα μετά την σύγκρουση κορυφής με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, πέταξε το γάντι στον πρώην πρωθυπυργό, καλώντας τον ή να τον στηρίξει ή να αφήσει «τα παιχνίδια».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόσυρσή του από την κεντρική πολιτική σκηνή, απόφαση που όπως τόνισε δεν μετανιώνει, ενώ χρησιμοποίησε και μία φράση του Άβρααμ Λίνκολν «αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία», καρφί ξεκάθαρα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Τσίπρας για να πεί στον Κασσελάκη ότι δεν τα παρατάει, διηγήθηκε μία ιστορία στους απόφοιτους, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμυθιάζοντας όπως συνηθίζει τους παρευρισκόμενους, είπε δήθεν ότι όταν παραιτήθηκε είδε τυχαία ένα Τούρκο, εάν ήταν στην Γαλλία θα έβλεπε τυχαία ένα Γάλλο και ούτω καθέξης «Λίγες μέρες αργότερα, ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω. Μου είπε ότι οι Τούρκοι έχουν ένα ρητό, «Boyun eğme» (κράτα το κεφάλι σου ψηλά). Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου