Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Μέρισμα για όλους τους πολίτες η επιτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης

 


Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ό,τι πετυχαίνει η οικονομική της πολιτική, γίνεται κοινωνικό μέρισμα για τους πολίτες. Αυτή την ώρα έχουμε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα στη βενζίνη. Έχουμε μια σειρά δράσεων.

Τρέχει καταρχάς το πρόγραμμα του fuel pass. Θα επεκταθεί  η επιδότηση του ντίζελ κίνησης, που έχει καταφέρει να κρατήσει την τιμή γύρω στο 1,85-1,86. Είναι ένα πολύ πετυχημένο μέτρο που θα επεκταθεί και το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη και μια πάρα πολύ μεγάλη εκστρατεία ελεγκτικού μηχανισμού,  αξιοποιώντας το πλαφόν στο κέρδος που βάλαμε το προηγούμενο διάστημα. Γίνονται έλεγχοι στα πρατήρια και ανακοινώνονται πρόστιμα. 

Μέσα στο επόμενο διάστημα η Επιτροπή Ανταγωνισμού -η οποία έχει πάρει μια σύσταση από την Κυβέρνηση, από το περασμένο φθινόπωρο και ψάχνει όλη την αλυσίδα παραγωγής, διυλιστήρια, εμπορία, πρατήρια- θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της δουλειάς της. Αν εντοπίσει και προτείνει βήματα παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν -αντίστοιχα, ενδεχομένως, με αυτά που έγιναν και σε άλλες αγορές που είχαν στρεβλώσεις- η Κυβέρνηση θα έρθει να τα αντιμετωπίσει. Με ό,τι δυνατότητα υπάρχει, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να είμαστε στο πλευρό του κόσμου, προκειμένου να μετριάσουμε το αποτύπωμα και τη συνέπεια της ακρίβειας.

Όπως αποδείξαμε και με την ηλεκτρική ενέργεια, δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο αβοήθητο, στο πλαίσιο πάντοτε των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Αυτό κάνουμε όλο αυτό το διάστημα με τις πολιτικές στήριξης της κοινωνίας από την Κυβέρνηση, με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, με τα 43 δισ. που δόθηκαν για την υγειονομική κρίση, τις ενισχύσεις στις ευάλωτες ομάδες, τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται. Δεν έχουμε προσθέσει ούτε ένα ευρώ καινούργιο φόρο. Μέσα στη μεγαλύτερη καταιγίδα μεταπολεμικά, με τα μέτρα στήριξης πετύχαμε να είμαστε κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά στις αυξημένες τιμές στο ρεύμα. Και αυτό χωρίς να  έχουμε ακόμη καμιά ευρωπαϊκή βοήθεια.

Είναι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος των επαγγελματιών σημαντικά μειωμένοι. Οι επαγγελματίες παίρνουν πίσω στους λογαριασμούς τους αυξημένη έκπτωση.

Το Μάιο και τον Ιούνιο είναι αυξημένη η επιδότηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος σε όλες τις κατοικίες. Μέχρι τις 15 Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για να καταθέσουν τα στοιχεία τους, όσοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

Από την 1η Ιουλίου και μετά πάμε στην καινούργια μορφή τιμολόγησης, όπου αναστέλλουμε τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Θα δούμε τη διαφορά στην τσέπη μας με σημαντικά μειωμένους λογαριασμούς, με μια επιδότηση στην αύξηση που θα φθάνει το 70% με 90%. Για τους αγρότες θα φθάσει το 90%. Γι’ αυτούς που τώρα θα έχουν τα ποτίσματά τους, που τώρα ξεκινούν οι καλλιεργητικές δραστηριότητες, ακόμη πιο έντονες. 

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου