Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Μόνο μία ώρα την ημέρα θα μπορούν να παίζουν τα παιδιά στην Κίνα online gaming

 


Τα παιδιά και οι έφηβοι κάτω των 18 ετών θα δικαιούνται μόλις 1 ώρα online gaming, τις Παρασκευές, τα σαββατοκύριακα και κατά τις εθνικές γιορτές και αργίες.

Ο Εθνικός Οργανισμός Διοίκησης Τύπου και Εκδόσεων της Κίνας γνωστοποίησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Xinhua» ότι το διαδικτυακό παιχνίδι θα επιτρέπεται τις συγκεκριμένες μέρες, μεταξύ των ωρών 20:00 και 21:00. Ο Οργανισμός συμβούλευσε τις κινεζικές εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών να «αποτρέπουν» τα παιδιά από το να βγαίνουν έξω τις συγκεκριμένες ώρες. Μια προηγούμενη ρύθμιση που είχε επιβληθεί στην Κίνα ήθελε τα παιδιά να μπορούν να παίζουν διαδικτυακά βιντεοπαιχνίδια για 90 λεπτά κάθε ημέρα και 3 ώρες ημερησίως κατά τις διακοπές τους.

Έναν μήνα πριν την εισαγωγή του νέου μέτρου, μια κρατική εφημερίδα της Κίνας είχε αποκαλέσει τα βιντεοπαιχνίδια «πνευματικό όπιο», τονίζοντας ότι τα παιχνίδια αυτά ευθύνονται για πολλά αναπτυξιακά προβλήματα και επικίνδυνους εθισμούς που απειλούν τα παιδιά. Με την κυκλοφορία του συγκεκριμένου άρθρου, πολλές εταιρείες- γίγαντες της βιομηχανίας του gaming στην Κίνα είδαν τις μετοχές τους να πέφτουν κατακόρυφα.

Μια από αυτές, η Tencent, είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο πως θα επιστράτευε τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, ώστε να αποτρέπει τα παιδιά από το να παίζουν μεταξύ των ωρών 22:00 και 08:00. Η εταιρεία αποφάσισε να υιοθετήσει το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς πολλοί έφηβοι χρησιμοποιούσαν τις ταυτότητες των γονιών τους, ώστε να μπορούν να παίζουν στο διαδίκτυο πέραν των επιτρεπόμενων από την νομοθεσία ωρών.


ΠΗΓΗ: BBC 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου