Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Συνελήφθησαν δύο Τούρκοι για κατασκοπεία

 



Στη σύλληψη δύο Τούρκων κατασκόπων προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές Αρχές, οι δύο άνδρες από την Τουρκία είχαν θεαθεί σε εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Στο νησί του Αργοσαρωνικού έφτασαν την περασμένη Παρασκευή με δυο μηχανές μεγάλου κυβισμού, γκρι-μαύρες BMW μοτοσικλέτες τους, στις οποίες είχαν αυτοκόλλητα γκρίζων λύκων και διακριτικά που έγραφαν "Alone wolf" (μοναχικός λύκος). Κοιμήθηκαν σε ξενοδοχείο και την επόμενη ημέρα σήκωσαν drone κοντά στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, έφυγαν από το νησί αλλά, κατόπιν αναζητήσεων, εντοπίστηκαν από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στη Μονεμβασιά και συνελήφθησαν.

Η υπόθεση πρόκειται να διερευνηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, καθώς έχει ιδιαίτερη σημασία.

Σήμερα θα οδηγηθούν στον ανακριτή Πειραιά για να δώσουν εξηγήσεις. Οι Τούρκοι παρακολουθούσαν με drone τη ναυτική βάση στον Πόρο ενώ τώρα οι Αρχές εξετάζουν το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους, καθώς ενδέχεται να έχουν βιντεοσκοπήσει και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι κατηγορούμενοι για κατασκοπεία Τούρκοι πολίτες, πρόλαβαν να φύγουν από τον Πόρο με κατεύθυνση τον Γαλατά, νωρίς το πρωί.

Εκδόθηκαν δελτία αναζήτησης και εξαπολύθηκε ένα ανθρωποκυνηγητό για τους δύο Τούρκους με τις εξοπλισμένες για μεγάλα ταξίδια μοτοσικλέτες τους στην Πελοπόννησο.

Τελικά οι δύο Τούρκοι εντοπίστηκαν στη Μονεμβασιά, όπου είχαν κλείσει δωμάτια σε ξενοδοχείο. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς καθώς έμπαιναν στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους τα κινητά των δύο συλληφθέντων, τα ψηφιακά αρχεία που έχει καταγράψει το drone τους, καθώς και άλλα ψηφιακά πειστήρια.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου