Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Ψεύτης για ακόμα μία φορά ο Βελόπουλος κάνει διασπορά fake news για δήθεν Ρωσική βοήθεια

 


Σε κανένα δεν έκανε εντύπωση η νέα προσπάθεια του Κυριάκου Βελόπουλου να εξαπατήσει τον κόσμο και τους συναδέλφους του με fake news τα οποία έχει εύκολα.

Η νέα προσπάθεια απάτης του Βελόπουλου περί δήθεν ρωσικής βοήθειας με την παροχή δωρεάν πυροσβεστικών αεροσκαφών καταρρίπτονται από τα Ellinikahoaxes μέσα από μια αναλυτική παρουσίαση των δεδομένων όπως αυτά καταγράφηκαν πριν και μετά τη δήλωση του ψεύτη προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή την 24η Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε μια προσπάθεια να κάνει αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί «πατριωτών της φακής» είπε ψέματα (δεν είναι η πρώτη φορά) από το βήμα της βουλής: «Ακούστε τώρα, η Dana Levi, μία από τις μεγαλύτερες δημοσιογράφους του Ισραήλ γράφει αυτούσια και περιμένω διάψευση του πρωθυπουργού: “Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, μέσω της διπλωματικής οδού, εξέφρασε την πρόθεση να στείλει τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη Ιλιούσιν στη χώρα μας, στην Ελλάδα, για την καταπολέμηση δασικών πυρκαγιών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά“. Σχόλιο της δημοσιογράφου: “Λάθος τεράστιο”»

Και πρόσθεσε χωρίς ίχνος ηθικής : «Πού είναι ο πρωθυπουργός που μιλάει για πατριώτες της φακής να μας πει πόσο πατριώτης είναι αυτός που αφήνει να καίγεται η Ελλάδα και δεν παίρνει ρωσικά αεροσκάφη;»

Όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα, αποτελεί ουσιαστικά αναπαραγωγή συνωμοσιολογικών αναφορών στο Διαδίκτυο. Ακόμη χειρότερα, από το Ισραήλ διευκρινίζεται πως το πρόσωπο που επικαλείται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά απλός χρήστης στο Twitter, και όπως φαίνεται ο Βελόπουλος έχει μπόλικους συνωμοσιολόγους τους οποίους ακολουθεί.

Με λίγα λόγια, ούτε ο καταζητούμενος δικτάτορας Πούτιν πρόσφερε ρωσική, και μάλιστα δωρεάν, ούτε φυσικά και η ελληνική πλευρά ζήτησε, γιατί απλά τα Ρώσικα αεροσκάφη δεν μπορούν να επιχειρήσουν στην χώρα μας.

Απλά ντροπή του!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου