Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Oι «θεματοφύλακες» ανάγκασαν την κόρη μου να μείνει στην ίδια τάξη, καταγγέλλει μητέρα μαθήτριας

 



Σε ένα απατηλό περιβάλλον σκοταδισμού και προπαγάνδας επιχειρούν να εντάξουν τους πολίτες οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που προβάλλουν αντίσταση σε κάθε μέτρο αναχαίτισης της πανδημίας. Η σκοτεινή δράση της οργάνωσης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι μετέρχεται κάθε μέσο ώστε να πείσει τους γονείς των μαθητών να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο και να προβάλλουν ανυπακοή στους κανονισμούς του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Καταγγελία μητέρας στο «ΘΕΜΑ», ότι το παιδί της έχασε μια σχολική χρονιά εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου από τους «Θεματοφύλακες», μαρτυρά την επικινδυνότητα της οργάνωσης. Συγκεκριμένα, στο Α’ Γυμνάσιο Ημαθίας μαθήτρια έχασε τη χρονιά επειδή πίεζαν τη μητέρα της να μη συμμορφωθεί με τα μέτρα και να απορρίψει τη χρήση μάσκας.


Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι «Θεματοφύλακες» απειλούσαν και με τιμωρίες σε περίπτωση ανυπακοής στις αρρωστημένες πολιτικές τους.

«Τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου είχαμε ενταχθεί στο “Σώμα των Θεματοφυλάκων”, αρχηγός του οποίου είναι ο πρώην αγιογράφος Γρηγόρης Χαραλαμπίδης», λέει στο «ΘΕΜΑ» η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού. «Εκείνος ήταν που μας έπεισε με ένα χαρτί ότι δεν θα έπρεπε να δεχτούμε να φορέσει το παιδί μας μάσκα.


Και έτσι η κόρη μας έχασε την Α’ Γυμνασίου και αναγκάστηκε να την κάνει φέτος. Η διευθύντρια του σχολείου δεν δέχτηκε το χαρτί, με αποτέλεσμα να έρθει σε σύγκρουση με τον σύζυγό μου, ο οποίος ήταν ανένδοτος. Τελικά της άφησε το χαρτί πάνω στο γραφείο της και έφυγε. Ετσι η κόρη μου δεν πήγε σχολείο για έναν ολόκληρο χρόνο, χάνοντας τη χρονιά της».


Σε συνομιλία «Θεματοφύλακα» με ένα άλλο ανήλικο κορίτσι, διαπιστώνεται η προσπάθεια προσηλυτισμού της. Το νεαρό κορίτσι επικαλείται το όνομα μιας γυναίκας που είναι ενταγμένη στην οργάνωση και ονομάζεται «Διονυσία»:

«Με έστειλε η Διονυσία να συνεννοηθούμε», αναφέρει στο μήνυμά της προς τον «Θεματοφύλακα» μέσω Instagram.



«Καλημέρα, κορίτσι μου. Πες μου», απαντάει εκείνος.

«Καλημέρα. Μου είπε η Διονυσία να με κάνετε θεματοφύλακα», συνεχίζει η ανήλικη.

«Ναι θα πρέπει να υπογράψεις τα χαρτιά και με το χαρτί που θα σου δώσουμε θα το ’χεις πάντα μαζί σου», λέει ο «Θεματοφύλακας».
Την ίδια στιγμή, δεν ήταν λίγα τα παιδιά μελών της οργάνωσης που απείχαν από την εκπαίδευση στις αίθουσες. Προκαταρκτική έρευνα και δικογραφίες για 16 περιπτώσεις μαθητών που δεν φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση παρήγγειλε η Εισαγγελία Βόλου, ύστερα από στοιχεία που εστάλησαν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι κηδεμόνες δέκα μαθητών από αυτούς αντιδρούν στα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ ένας φέρεται να ανήκει στους «Θεματοφύλακες». Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έξι είναι τα παιδιά από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Σκόπελο που δεν φοιτούν στο σχολείο εξαιτίας κοινωνικών ή οικονομικών λόγων, ενώ ένα ακόμη παιδί λείπει λόγω κορωνοϊού.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, εννέα παιδιά απουσιάζουν από την αρχή της χρονιάς: πέντε μαθητές δημοτικών σχολείων και τέσσερα παιδιά νηπιαγωγείων. Επιπλέον, θα διενεργηθεί και κοινωνική έρευνα για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε «αρνητές» γονείς.

Πάντως, έχει σημασία να επισημανθεί ότι με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, από τον Σεπτέμβριο είναι υποχρεωτική η διά ζώσης εκπαίδευση, ενώ στις εξαιρέσεις για διαδικτυακή παρακολούθηση μαθημάτων περιλαμβάνονται μόνο όσοι μαθητές ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου