Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Νεκρός από το χτύπημα στη Βηρυτό ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

 


Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε σε χτύπημα στη Βηρυτό.

Το ισραηλινό ειδησεογραφικό Κανάλι 12 μεταδίδει ότι η εκτίμηση στο Ισραήλ είναι ότι ο αρχηγός της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σκοτώθηκε στο αποψινό χτύπημα των IDF στο υπόγειο αρχηγείο της τρομοκρατικής ομάδας στη Βηρυτό.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει προβεί σε καμία άλλη δήλωση σχετικά με τα ισραηλινά πλήγματα, ανέφερε το Reuters.

Λίγη ώρα νωρίτερα, η Jerusalem Post έγραψε ότι ο Νασράλα σκοτώθηκε στο χτύπημα, αλλά έχει έκτοτε αλλάξει τις πληροφορίες που μεταδίδει, γράφοντας ότι η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη.

Την ίδια στιγμή, η Ζεϊνάμπ Νασράλα, κόρη του ηγέτη της Χεζμπολάχ, φέρεται να σκοτώθηκε κατά την επιδρομή. Το Channel 12 στο Ισραήλ μετέδωσε ότι έχασε τη ζωή της, αν και δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από τη Χεζμπολάχ ή τις λιβανικές Αρχές.

Η χωρίς ηγεσία και ηγετικά στελέχη Χεζμπολάχ δεν είναι ένας εχθρός «ηττημένος» για τον στρατό, τις μυστικές υπηρεσίες αλλά και την πολιτική ηγεσία του Ισραήλ το οποίο τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν πρέπει να έχει αστοχήσει σε χτύπημα εντός του Λιβάνου έχοντας ως φαίνεται απόλυτα έγκυρη πληροφόρηση για την φιλοϊρανική οργάνωση και τις κινήσεις των στελεχών της. Μία «ακέφαλη» Χεζμπολάχ δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στο Τελ Αβίβ, αλλά δημιουργεί και έναν νέο, τρίτο στη σειρά, κίνδυνο αυτή τη φορά από μακριά και όχι από τα όμορα σύνορα. Το Ιράν ουσιαστικά μετά την εξολόθρευση Νασράλα δεν έχει άλλη επιλογή από τα να εμπλακεί ανοιχτά σε πόλεμο. Η Τεχεράνη όμως με την απώλεια Νασράλα εκτός του ότι χάνει ουσιαστικά την επιρροή μέσω της Χεζμπολάχ στα τεκταινόμενα στην περιοχή, επί της ουσίας μπαίνει και η ίδια στο ισραηλινό στόχαστρο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου