Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Η Greek Mafia δρούσε και επί ΣΥΡΙΖΑ - Επίορκος αξιωματικός είχε επικοινωνία με Τόσκα και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

 



Οι συντάκτες της έκθεσης για την Greek Mafia, επικαλούνται τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τον απότακτο αστυνομικό Σπύρο Παπαχρήστου, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ταβέρνα στα Μεσόγεια την άνοιξη του 2018. Σε γραπτές επικοινωνίες τους (προέκυψαν από την άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του δολοφονηθέντος) ο επίορκος αξιωματικός που έχει βασικό ρόλο, εμφανίζεται πρόθυμος να ικανοποιήσει αιτήματα του Παπαχρήστου, ο οποίος πάντως την ίδια εκείνη περίοδο διατηρούσε άριστη επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ταυτόχρονα συγγενικές και κοινωνικές σχέσεις με ισχυρούς επιχειρηματίες, μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και την Εκκλησία.

Τις σχέσεις εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με ανθρώπους του υποκόσμου –της αποκαλούμενης Greek Mafia– είχε αποκαλύψει και η έρευνα της ΕΥΠ το διάστημα 2015-2017. Και τότε είχαν καταγραφεί συνομιλίες και ύποπτες συναντήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με επιχειρηματίες της «νύχτας» χωρίς να προχωρήσει τίποτα. 

«Το κύκλωμα έχει καταφέρει να διεισδύσει σε σημαντικές υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας παρέχοντας την απαραίτητη κάλυψη σε καταστήματα με παράνομη δραστηριότητα, χρηματίζοντας εν ενεργεία υψηλόβαθμους αστυνομικούς με τη βοήθεια απόστρατων αξιωματικών», ανέφερε σε εισηγητικό έγγραφό του προς την εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης.

Κεντρικό ρόλο στη λειτουργία της Greek Mafia απέδιδε η ΕΥΠ στον επίσης δολοφονημένο επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα. Εκτελέστηκε στη λεωφόρο Αθηνών τον Νοέμβριο του 2019 μπροστά στα μάτια αστυνομικών που ατύπως συμμετείχαν στην προσωπική του ασφάλεια. Ο δολοφονηθείς φέρεται να χρημάτιζε εν ενεργεία και απόστρατους αστυνομικούς προκειμένου να παρέχουν «κάλυψη» σε παράνομους οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες κ.ο.κ., με τζίρο εκατομμυρίων.

Ο έλεγχος από το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται!!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου