Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022

Δικαίωση για τον Τζόνι Ντεπ του επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων

 


Ο Τζόνι Ντεπ κέρδισε την υπόθεση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην συζύγου, Άμπερ Χερντ, την οποία μήνυσε για τους ισχυρισμούς της για ενδοοικογενειακή κακοποίηση.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χερντ δυσφήμισε τον πρώην σύζυγό της στο άρθρο της στη «Washington Post», το 2018. Ο επικεφαλής των δικαστών ανακοίνωσε την ετυμηγορία των ενόρκων, σύμφωνα με την οποία το άρθρο της Χερντ ήταν ψευδές και είχε στόχο να τον δυσφημίσει.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση για το αν η Άμπερ Χερντ το έκανε με «δόλο και κακία», οι ένορκοι βρήκαν ότι ενήργησε με «πραγματική κακία».

Το δικαστήριο έκρινε, επίσης, ότι οι ισχυρισμοί της για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του Τζόνι Ντεπ δεν αποδείχθηκαν.

Έτσι το δικαστήριο επιδίκασε συνολική αποζημίωση 15 εκατομμυρίων δολαρίων στον Τζόνι Ντεπ. Τα 10 εκατομμύρια επιδικάστηκαν ως κανονική αποζημίωση και άλλα 5 εκατομμύρια ως «τιμωρητική αποζημίωση».

Η επιτροπή, ωστόσο, διαπίστωσε ότι και ο Τζόνι Ντεπ δυσφήμισε την Άμπερ Χερντ, αλλά αυτό έγινε μέσω του δικηγόρου του, Άνταμ Γουόλντμαν, και μόνο σε μία από τις τρεις κατηγορίες.

Έτσι, επιβλήθηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων, αλλά καθόλου ποσό ως «τιμωρητική αποζημίωση».

Η επταμελής επιτροπή των δικαστών, η οποία ξεκίνησε τις συζητήσεις την Παρασκευή, αλλά έκανε ένα διάλειμμα το Σαββατοκύριακο, είχε επιφορτιστεί να καθορίσει αν η Χερντ δυσφήμισε τον Ντεπ και αν εκείνος έκανε το ίδιο.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου