Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα

 


Σε ομόφωνη εισήγηση για συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca στη χώρα μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, κατέληξε σε συνεδρίασή της, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Η Επιτροπή εξέτασε τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα δεδομένα και ομόφωνα κρίνει πως δεν συντρέχει λόγος τροποποίησης της εισήγησής της της 11/3/2021.

Η Επιτροπή επισημαίνει ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO), οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους το σύνολο των δεδομένων από όλες τις χώρες συνιστούν τη συνέχιση του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επισημαίνεται εκ νέου ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σε συνεργασία με την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, δίνoυν απόλυτη προτεραιότητα σε θέματα ασφάλειας των εμβολίων. Έτσι, παρακολουθούν αδιάλειπτα τις αξιολογήσεις του ΕΜΑ και του WHO καθώς και τις αναφορές για πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες όλων των εμβολίων κατά της νόσου COVID-19.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι:

Στην Ελλάδα έχουν ήδη γίνει περισσότεροι από 172 χιλιάδες εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca χωρίς να έχει υπάρξει παρενέργεια. Στη χώρα μας υπήρξε ένα σοβαρό περιστατικό, το έλεγξε ο ΕΟΦ και δεν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Χθες από τα 7.815 ραντεβού για εμβολιασμό πραγματοποιήθηκαν μέχρι το απόγευμα 6.684.

Παγκοσμίως έχουν γίνει πάνω από 17 εκατ. εμβόλια της AstraZeneca και έχουν βρεθεί περίπου 37 θρομβοεμβολικά  περιστατικά.

Επίσης:

Στις 19 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ομάδα των ατόμων υψηλού κινδύνου στην οποία υπολογίζονται 215.000 άτομα.

Θα ακολουθήσει, στις 26 Μαρτίου, το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα ηλικίας 70-74 ετών και τις αμέσως επόμενες ημέρες -αρχές Απριλίου- θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για κλείσουν ραντεβού τα άτομα της επόμενης ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών.

Μέχρι στιγμής έχουν διενεργηθεί συνολικά περισσότεροι από 1.300.000 εμβολιασμοί. Με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 890.000 άτομα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου