Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ανησυχία για τα κρούσματα βίας σε κέντρα υποδοχής – Δολοφονήθηκε μετανάστης



Γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα ξέσπασε συμπλοκή στην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων

Ανησυχία προκαλούν τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, συνέπεια των κακών συνθηκών που βιώνουν, της διάψευσης των ελπίδων που έτρεφαν για καλύτερη ζωή, αλλά και αντικρουόμενων συμφερόντων μεταξύ κυκλωμάτων που λυμαίνονται τα κέντρα. 

Τελευταίο αιματηρό περιστατικό ο θάνατος ενός 33χρονου Αφγανού στην Πάτρα. Ο Αφγανός έχασε τα ξημερώματα τη ζωή του σε συμπλοκή που ξέσπασε στην Πάτρα, σε χώρο όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκουν κατάλυμα μετανάστες. 

Σύμφωνα με το patranews.gr, γύρω στη 1.30 τα ξημερώματα ξέσπασε συμπλοκή στην ΑΒΕΞ στην Ακτή Δυμαίων, χώρος όπου τα τελευταία χρόνια βρίσκουν στέγη οι μετανάστες, με τον 33χρονο να δέχεται τουλάχιστον ένα πλήγμα από μαχαίρι.

Ο 33χρονος διακομίστηκε από ομοεθνείς του νεκρός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε αρκετές προσαγωγές.

Στο μεταξύ, αυξημένες είναι οι μεταναστευτικές ροές. Συνολικά 308 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 48ωρο, δηλαδή από το πρωί του Σαββάτου έως και σήμερα Δευτέρα το πρωί. 

Στη Λέσβο, από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το πρωί, πέρασαν 93 μετανάστες και πρόσφυγες, στη Χίο 155 και στη Σάμο 60.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.264, στη Χίο 3.700 και στη Σάμο 1.166. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.130. 





Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου