Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η Βρετανία απελαύνει μετανάστη ηλικίας... 6 μηνών



Σύμφωνα με νόμο το παιδί δεν έχει βρετανική υπηκοότητα γιατί οι γονείς -που δεν μπορούν να το ζήσουν- ζουν στη Βρετανία λιγότερο από 5 χρόνια. Ο Μπένζαμιν απελάθηκε.

Το μωράκι στη φωτογραφία, είναι ο Μπένζαμιν. Είναι το όνομα που του έδωσαν οι βιολογικοί του γονείς, λίγο πριν το στείλουν στη Σλοβακία, δηλώνοντας στις βρετανικές αρχές ότι δεν μπορούν οικονομικά να το ζήσουν. Οι γονείς του Μπένζαμιν είναι Σλοβάκοι, μετανάστες στην Βρετανία. Και ο 6 μηνών Μπένζαμιν είναι ο νεώτερος μετανάστης που απελαύνεται...


Οι στιγμές του ταξιδιού του προς το άγνωστο, μακριά από την μητρική αγκαλία και προς κάποιο ίδρυμα για θα δοθεί σε υιοθεσία, είχε δάκρυα. Ο μικρός Μπένζαμιν, που αγνοεί την τύχη του, έκλαιγε γιατί -απλά- είναι στην ηλικία που βγάζει τα πρώτα του δοντάκια. Οι βρετανίδες συνοδοί του των Κοινωνικών Υπηρεσιών, έκλαιγαν γιατί μπορούσαν να δουν το αβέβαιο μέλλον για αυτό το παιδί.

Γιατί η Βρετανία απελαύνει ένα μωρό 6 μηνών

Η ιστορία, δεν είναι απλή. Οι γονείς του δεν έχουν συμπληρώσει τα πέντε χρόνια παραμονής που απαιτούνται για να παραχωρηθεί η βρετανική υπηκοότητα στο μωρό τους. Αυτό λέει ένας βρετανικός νόμος του 2006. Οτι, δηλαδή, τα μωρά που γεννιούνται από γονείς που έχουν καταγωγή από χώρες της ευρωπαϊκής οικονομικής περιοχής, μπορούν να πάρουν τη βρετανική υπηκοότητα μόνο στην περίπτωση που ένας από τους δύο έχει ζήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο για πέντε συνεχόμενα χρόνια.


Μόλις γεννήθηκε ο Μπένζαμιν, οι γονείς του ανέφεραν ότι δεν μπορούν να το μεγαλώσουν. Για τη Βρετανία και για το γράμμα των νόμων της, ο Μπένζαμιν θεωρείται Σλοβάκος. Αρα, κινήθηκε η διαδικασία απέλασής του, καθώς οι βρετανικές Κοινωνικές Υπηρεσίες δεν μπορούσαν να φροντίσουν τον μικρό μετανάστη. Η απόφαση του 2006, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις ακόμα και σε δικαστικούς, οι οποίοι έχουν τονίσει ότι οι νόμοι που αφορούν ευρωπαίους πολίτες θα πρέπει να γίνουν πιο ελαστικοί όταν έχουν να κάνουν με υποθέσεις παιδιών.


Μετά από μία πτήση τριών ωρών, ο μικρός έφτασε στην Μπρατισλάβα. Εκεί παραδόθηκε στις τοπικές προνοιακές αρχές, μέχρι να βρεθεί για εκείνον μια οικογένεια, ένα σπίτι.


Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου