Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

JP Morgan και Goldman Sachs φεύγουν από τη Ρωσία

 


Η JPMorgan Chase , η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, εγκαταλείπει και αυτή τη Ρωσία.

«Σε συμμόρφωση με τις οδηγίες των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο, αποχωρούμε ενεργά από τη Ρωσία και δεν επιδιώκουμε καμία νέα επιχείρηση στη χώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Tasha Pelio σε e-mail.

Οι συναλλαγές της τράπεζας που σχετίζονται με τη Ρωσία «περιορίστηκαν» στο να «βοηθήσουν τους πελάτες παγκοσμίως να αντιμετωπίσουν και να κλείσουν προϋπάρχουσες υποχρεώσεις, να διαχειριστούν τους κινδύνους που σχετίζεται με τη Ρωσία» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η η τράπεζα ενήργησε «ως θεματοφύλακας των πελατών» και φρόντισε τους υπαλλήλους της.

Η JPMorgan έχει λιγότερους από 200 υπαλλήλους στη Ρωσία, οι οποίοι εργάζονται κυρίως στην εταιρική και επενδυτική τράπεζα της εταιρείας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Goldman Sachs ότι θα αποχωρήσει από τη Ρωσία.

«Η Goldman Sachs τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία σύμφωνα με τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις απαιτήσεις αδειοδότησης», ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη σε δήλωση που εστάλη μέσω email, στο οποίο προστίθεται: «Εστιάζουμε στην υποστήριξη των πελατών μας σε όλο τον κόσμο για τη διαχείριση ή το κλείσιμο προϋπαρχουσών υποχρεώσεων στην αγορά και τη διασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων μας».





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου