Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Εδειραν τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου στα Εξάρχεια




Ο βουλευτής της ΝΔ δέχθηκε άγρια επίθεση σε εστιατόριο των Εξαρχείων γύρω στις 22.20 το βράδυ της Τρίτης από ομάδα κουκουλοφόρων. Ηταν οργανωμένο λέει ο ίδιος.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού στο... άβατο των Εξαρχείων έπεσε και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου. Ο βουλευτής φαίνεται να είναι... παράπλευρο θύμα της «νέας πολιτικής» ήπιας αστυνόμευσης της περιοχής, όπου νεαροί κουκουλοφόροι την έχουν καταστήσει «τσιφλίκι» τους και δρουν ανεξέλεγκτα και ανέγγιχτοι σε αυτή. Τα Εξάρχεια μοιάζουν να είναι μια «άλλη πόλη» μέσα στην πόλη, ένα γκέτο βίας και ανομίας, όπου ακόμη και η επίσημη πολιτεία την χρησιμοποιεί ως τέτοια, όπως φάνηκε πρόσφατα, κατά την 7η θλιβερή επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλο, με τον αστυνομικό σχεδιασμό να περιλαμβάνει ως τόπο «απομόνωσης» και... εκτόνωσης των κουκουλοφόρων την συγκεκριμένη περιοχή. Ουσιαστικά τα Εξάρχεια έχουν καταστεί ο «σάκος του μποξ» και πεδίο οδομαχιών για την... σωτηρία της υπόλοιπης πόλης.

Η ομάδα των 10 κουκουλοφόρων εντόπισε τον βουλευτή, την ώρα που έτρωγε με τρεις φίλους του  (δύο άνδρες και μία γυναίκα) στο εστιατόριο «Ζάχαρη και Αλάτι» στην οδό Βαλτετσίου 47. Ο κ. Οικονόμου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με τραύματα στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα. Οι γιατροί κάνουν λόγο για πολλά θλαστικά τραύματα, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή του.

 Το περιστατικό καταγράφηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης, όταν ο κ. Οικονόμου πεζός μαζί με συνεργάτες του, έτρωγε στο κατάστημα, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πολιτικό του γραφείο, που είναι στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Οι νεαροί μπήκαν στο κατάστημα και κινήθηκαν με άγριες διαθέσεις εναντίον του. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες αρχικά τον ρώτησαν: «Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου, που ήσουν βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ, στη ΔΗΜΑΡ και τώρα στη ΝΔ;». Όταν εκείνος απάντησε καταφατικά, δέχθηκε την βίαιη επίθεσή τους. Τον έριξαν από την καρέκλα και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, φωνάζοντάς του μάλιστα πως «εδώ δεν θα ξαναπατήσεις. Τα Εξάρχεια δεν είναι μέρος για βουλευτές».

Ο Βασίλης Οικονόμου δεν είχε μαζί τον αστυνομικό συνοδό του, καθώς του είχε πει να μείνει στο πολιτικό του γραφείο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετά την επίθεση, ο βουλευτής κάλεσε τον φρουρό του, ο οποίος πήγε στο κατάστημα και ως «τραυματιοφορέας» τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Την προανάκριση της υπόθεσης ανέλαβαν στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι κατευθύνθηκαν στην περιοχή, ενώ τα ξημερώματα πήγαν στο νοσοκομείο και έλαβαν κατάθεση για το περιστατικό από τον ίδιο τον βουλευτή.  

Βασίλης Οικονόμου: Ηταν οργανωμένο

«Υπήρξε μεγάλη αναταραχή. Αποχώρησα υποβασταζόμενος και πήγα στο νοσοκομείο εγώ βρίσκομαι εκεί εδώ και χρόνια, με βλέπουν. Ηταν οργανωμένο, με αιφνιδίασαν» είπε ο ίδιος στον ΣΚΑΙ.

Πλακιωτάκης: Να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να καλύπτει  αντιεξουσιαστές

Στον «Ερυθρό Σταυρό» επισκέφθηκε τον βουλευτή του κόμματός του και ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης.  
Ο κ. Πλακιωτάκης κατά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο έκανε λόγο για αντιδημοκρατική πράξη υψίστης βίας. «Καλώ την Ελληνική Αστυνομία να βρει, να συλλάβει και να οδηγήσει στη δικαιοσύνη τους δράστες» τόνισε.

Σαμαράς: Ξέφραγο αμπέλι η Αθήνα

«Η άνανδρη επίθεση εναντίον του Β. Οικονόμου, δείχνει ότι η Αθήνα έχει γίνει πάλι ξέφραγο αμπέλι. Οφείλει η κυβέρνηση να εγγυηθεί την ασφάλεια κάθε πολίτη. Επιτέλους σε μια δημοκρατική πολιτεία, «άβατα» δεν υπάρχουν!», σχολίασε ο κ. Σαμαράς.

Στο νοσοκομείο μετέβη  και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας. «Αυτό που έγινε οφείλουν να το καταδικάσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει και να τελειώσουμε οριστικά με το άβατο των Εξαρχείων. Η Ελληνική Αστυνομία έχει τη δυνατότητα να το κάνει σε μια ώρα, αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση».

Το νέο περιστατικό άνανδρης βίας εναντίον πολιτικών προσώπων έρχεται να προστεθεί σε αυτό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου ένα μήνα με θύμα τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου, ο οποίος είχε δεχθεί βάναυση επίθεση έξω από την Βουλή. Το μαγαζί όπου δέχθηκε την επίθεση είναι δίπλα από το πολιτικό του γραφείο και βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το «Γιάντες» όπου είχε δεχθεί πριν μερικούς μήνες επίθεση ο Γιάνης Βαρουφάκης.

 Στις 18 Οκτωβρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Πάνος Σκουρλέτης, είχε δεχθεί φραστική επίθεση από ομάδα νεαρών, την ώρα που βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του και φίλους του σε γνωστό μπαρ της οδού Καλλιδρομίου, απαιτώντας την απομάκρυνσή του από την περιοχή.

Η επίθεση στον βουλευτή έρχεται σχεδόν ένα 24ωρο, μετά τον ξυλοδαρμό αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στη συμβολή των οδών Πατησίων και Σολωμού, από 20 κουκουλοφόρους, από την αντίστοιχη επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον τριών ελεγκτών εισιτηρίων, στον σταθμό του μετρό στην Ομόνοια και τις συνεχιζόμενες εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη



Πηγή : thetoc.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου