Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ζήτησε από τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές και αυτές το πράττουν

 



Ο στόχος που είχε τεθεί για 500 προϊόντα με σταθερή μείωση τιμής τουλάχιστον για 6 μήνες ξεπεράστηκε αφού μέχρι χθες οι κωδικοί που έδωσαν οι εταιρείες έφθασαν τους 598, αφορούν 30 κατηγορίες προϊόντων και συμμετέχουν περίπου 50 εταιρείες. Αξίζει δε να σημειωθεί δε ότι περίπου 300 προϊόντα ανακοινώθηκαν μετά την ανακοίνωση των βαριών προστίμων σε πολυεθνικές. Οι μειώσεις αυτές είναι πάνω και πέρα από την έκπτωση του 1 συν 1 ή 2 συν 1.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε

  • Με την πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» επιδιώκουμε τη σταθερή μείωση των τιμών στο ράφι, σε είδη βασικής ανάγκης για τα νοικοκυριά. Συνεχίζουμε την προσπάθεια στήριξης της ελληνικής οικογένειας απέναντι στην ακρίβεια, υλοποιώντας μέτρα πρωτοποριακά σε όλη την Ευρώπη. Παράλληλα, δημιουργούμε συνθήκες άμεσης ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού ενώ συνεχίζουμε τους εντατικούς ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας. Ο αγώνας απέναντι στην ακρίβεια δε σταματά.
  • Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ζήτησε από τις εταιρείες να μειώσουν τις τιμές και αυτές το πράττουν. Το ζήτησε στη Γαλλία, ο Γάλλος Πρόεδρος, αρνήθηκαν οι εταιρείες. Ζητάει για τρεις μήνες σταθεροποίηση των τιμών, 500 προϊόντων, στην Ιταλία η Μελόνι, δεν ακολουθεί κανείς. Εμείς ελέγξαμε τις εταιρείες. Παρατηρούμε ότι αρχίζουν και συμβάλλουν στο να μειωθούν σταδιακά οι τιμές και έτσι τα νοικοκυριά που δυσκολεύονται πάρα πολύ αρχίζουν να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου