Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κανένας δεν έχει καταλάβει τι έγινε εχθές το βράδυ στο σπίτι του Λύτρα και του έγινε νέα μήνυση

 


Η Σοφία Πολυζωγοπούλου κατέθεσε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του δικηγόρου το βράδυ της Τρίτης (18/6), όταν εκείνη μπήκε μαζί με μία από τις κόρες της στο σπίτι της, με αποτέλεσμα όταν τις είδε η κυρία Πολυζωγοπούλου να τρομοκρατηθεί και να πατήσει το panic button. 

Στη συνέχεια σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα λιποθύμησε, ενώ αμέσως στο σημείο έσπευσαν περιπολικά και ΕΚΑΒ που μετέφεραν και τις τρεις στο αστυνομικό τμήμα του Γέρακα.

Εκεί η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα κατέθεσε μήνυση στην πρώην σύζυγο του δικηγόρου αλλά και στον ίδιο.

Η μήνυση σε βάρος του Απόστολου Λύτρα αφορά παραβίαση των περιοριστικών όρων τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Το θέμα είναι ότι δεν πήγε ο ίδιος στο σπίτι αλλά η πρώην γυναίκα του για να πάρει τα πράγματα του ώστε να μετακομίσει και να παραδώσει τα κλειδιά, οπότε ψάχνουμε να δούμε που είναι η παραβίαση των περιοριστικών όρων. Και μάλιστα είχε ειδοποιήσει ότι θα πάει με μήνυμα γράφοντας «στείλε τα λεφτά και τα ρούχα», και αναρωτιόμαστε δεν ήθελε το θύμα να πάρει τα χρήματα ο δράστης;

Ο δικηγόρος του δράστη και γνωστού ποινικολόγου μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι δεν υπήρξε καμία απειλή και καμία παραβίαση των περιοριστικών όρων. «Δεν είχε κανέναν λόγο να πατήσει το panic button εκείνη» είπε χαρακτηριστικά και αναρωτιέται ποιός ήταν ο λόγος.

Για το αν τελικά ο ποινικολόγος αναζητείται μετά τη μήνυση, ο κ. Πανταζής σημείωσε: «Αν πράγματι αναζητείται ο κ. Λύτρας δεν το γνωρίζω. Μίλησα μαζί του και δεν γνωρίζει κάτι».

«Θέλω να το τονίσω, δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα και καμία απειλή. Δεν θα το έκανε ποτέ αυτό ο κύριος Λύτρας» δήλωσε νωρίτερα ο συνήγορος του γνωστού ποινικολόγου, Πέτρος Πανταζής, μιλώντας στο «Action 24».

Ο Λύτρας φαίνεται πως θα μεταβεί άμεσα στο αστυνομικό τμήμα Παλλήνης, ώστε να παραδοθεί και να κινηθούν οι όποιες διαδικασίες, μετά τις μηνύσεις της συζύγου του στον ίδιο και την πρώην σύζυγό του, και συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η εμπλοκή αφού ο σκοπός της επίσκεψης της πρώην συζύγου στην νυν έγινε γιατί ο Λύτρας δεν μπορεί να πάει στο σπίτι επειδή έχει περιοριστικούς όρους, και θέλει να πάρει τα ρούχα και τυχόν χρήματα του.

Ο δικηγόρος της συζύγου του, Θέμης Σοφός πρόκειται να μεταβεί στην ανακρίτρια, προκειμένου να ενημερώσει για την παραβίαση του περιοριστικού όρου εκ μέρους του κατηγορούμενου, ζητώντας, σύμφωνα με τον νόμο την αντικατάσταση των όρων, με την προσωρινή κράτηση, και συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε πώς έγινε αυτή η παραβίαση των όρων αφού κανένας μας δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει.

Ο Πέτρος Πανταζής, συνήγορος υπεράσπισης του Απόστολου Λύτρα μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (19/6) υποστήριξε πως ο πελάτης του «δεν παραβίασε κανέναν περιοριστικό όρο και δεν έστειλε κανένα απειλητικό μήνυμα».

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του Action 24, ο κ. Πανταζής τόνισε ότι η πρώην σύζυγος και η κόρη του Απόστολου Λύτρα μετέβησαν στο σπίτι όπου διέμενε για να πάρουν κάποια προσωπικά του αντικείμενα, είχαν ενημερώσει σχετικά με την επίσκεψη αυτή και «προς έκπληξή τους υποβλήθηκε μήνυση».

Μάλιστα ο κ. Πανταζής είπε πως «αυτό που έγινε είναι να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά κινητά αντικείμενα από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο κ. Λύτρας μέχρι την Κυριακή. Πώς θα τα έπαιρνε, μα δεν μπορεί να πάει ο ίδιος» και πρόσθεσε «δεν το γνωρίζω αν αναζητείται ο κ. Λύτρας. Ξύπνησε και είδε αυτό το χαμό δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει».

Οι δηλώσεις του Π. Πανταζή

«Να τονίσω πως δεν υπάρχει κανένα απειλητικό μήνυμα, καμία απειλή και ούτε θα το έκανε ποτέ ο κ. Λύτρας να απειλήσει.

Σας εξηγώ πως κανένας περιοριστικός όρος δεν έχει παραβιαστεί από τον κύριο Λύτρα και κανένα αδίκημα δεν έχει τελεστεί από τον κ. Λύτρα και από κανέναν άλλο.

Αυτό που έγινε είναι να παραληφθούν ορισμένα προσωπικά κινητά αντικείμενα από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο κ. Λύτρας μέχρι την Κυριακή. Πώς θα τα έπαιρνε, μα δεν μπορεί να πάει ο ίδιος.

Δεν ξέρουμε αν υπάρχει δικογραφία, γιατί να παρουσιαστεί στο ΑΤ.

Αυτό που επιβεβαιώνω είναι ότι υπάρχει δικογραφία κατά της πρώην συζύγου του κ. Λύτρα και έχει συλληφθεί.

Δεν το γνωρίζω αν αναζητείται ο κ. Λύτρας. Ξύπνησε και είδε αυτό το χαμό δεν έχει καταλάβει τι έχει γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Πανταζής.

Απόστολος Λύτρας: «Έβαλαν τη Σοφία σε γκρουπ στο viber παρά τη θέληση της»

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμης Σοφός έγινε αποδέκτρια μηνυμάτων σε ομάδα στην οποία ήταν μέλος ο Απόστολος Λύτρας, ένας συνεργάτης και ένα ακόμη πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος στον τηλεοπτικό σταθμό, OPEN, τόσο η προσέγγιση μέσω μηνυμάτων όσο και η παρουσία στο σπίτι της κ. Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα αποτελούν παράβαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα. «Η απαγόρευση συναναστροφής και προσέγγισης, όσο δε και η μετοίκηση συνιστούν και οι δύο μεταξύ των όρων των περιοριστικών που τέθηκαν από την ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέως. Συνεπεία αυτού δεν θα έπρεπε να διαθέτει κλειδιά, ούτε βεβαίως να μετέχει σε κοινό γκρουπ που δημιουργήθηκε χωρίς τη θέλησή της, χωρίς τη συναίνεσή της και να υπάρχει με αυτόν τον τρόπο άμεση συναναστροφή. Θεωρούμε ότι είναι παραβίαση όρων.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Σοφός, σε αυτό το γκρουπ «μετείχε ο κ. Λύτρας, η εντολέας μου, συνεργάτης του και ένα άλλο πρόσωπο. Δημιουργήθηκε ad hoc, ένα viber group, εχθές, στο οποίο εντάχθηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου χωρίς τη θέλησή της. Καθιστάμενη, χωρίς τη συναίνεσή της, κοινωνός μηνυμάτων και από τον κ. Λύτρα και από τους άλλους μετέχοντες, πράγμα που κατά τη δική μας άποψη συνιστά ανεπιφύλακτα και αναμφισβήτητα παραβίαση όρου συναναστροφής, όπως επίσης και η αυτογνώμων ενέργεια στην οποία προέβη, προφανώς κατ΄ εντολή του κυρίου Λύτρα, η πρώην σύζυγός του η οποία άνοιξε με τα κλειδιά και μπήκε στον αύλειο χώρο».

Ο κ. Σοφός ανέφερε ότι κατά το χθεσινό επεισόδιο δημιουργήθηκε ένταση και ακούστηκαν ύβρεις κάτι που οδήγησε τον πατέρα της κ. Πολυζωγοπούλου να ζητά από την πρώην σύζυγο του κ. Λύτρα και τον δικηγόρο της να αποχωρήσουν. «Εκείνη την ώρα επικοινώνησε μαζί μου η Σοφία και της είπα να πατήσει το panic button, με κάθε τρόπο να ειδοποιήσει τις αρχές και άμεσα ήρθε περιπολικό», πρόσθεσε.

Για το περιεχόμενο των μηνυμάτων, ο κ. Σοφός είπε: «Τα μηνύματα έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων η οποία θέλει να ασκήσει πιέσεις προς τη Σοφία, καθόλου σώφρων επιλογή να το πράξουν αυτό και μάλιστα πολύ περισσότερο ο κ. Λύτρας δεδομένου ότι τελεί υπό το καθεστώς περιοριστικών όρων. Υπάρχουν μηνύματα που θα τεθούν σε γνώση της ανακρίτριας».

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρχει επίπτωση στο καθεστώς με το οποίο αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, «αφενός μεν οι πράξεις οι οποίες καταγγέλθηκαν με την έγκλιση που υπέβαλε η Σοφία οδηγεί στην αυτόφωρη διαδικασία, αφετέρου, δε, αυτές αξιολογούνται έως τέτοιες από την ανάκριση οίκοθεν και αυτεπαγγέλτως για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες όπως αυτές θα πρέπει, κατά την άποψή μας, να αποφασιστούν από την ανάκριση»



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου