Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Μέσα σε ένα 24ωρο εννέα συλλήψεις για ενδοοικογνειακή βία στην Θεσσαλονίκη


 

Εννέα συλλήψεις για ισάριθμες καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας πραγματοποιήθηκαν σε 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη!

Ποινή φυλάκισης 19 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 51χρονο που παραβίασε τον όρο της μη προσέγγισης της εν διαστάσει συζύγου του, ενώ φέρεται να έσκασε και τα λάστιχα του αυτοκινήτου της.

Η 53χρονη κατέθεσε πως έχει πέσει πολλές φορές στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα μπροστά στο ανήλικο παιδί τους. Οπως περιέγραψε, το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν ο κατηγορούμενος, που απαγορευόταν να προσεγγίζει την 53χρονη, πέρασε κάτω από το σπίτι της, ενώ λίγο αργότερα βρήκε σκισμένα τα λάστιχα του αυτοκινήτου της. «Φοβάμαι ότι θα είμαι το επόμενο θύμα, όπως στην Αθήνα», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Μία άλλη από τις υποθέσεις αφορά 57χρονο πατέρα, ο οποίος καταγγέλθηκε από την εν διαστάσει σύζυγό του και την ανήλικη κόρη τους 17 χρόνων, η οποία είναι και έγκυος. Οι δύο γυναίκες είπαν στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 57χρονος έρχεται από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να υποβάλει την κόρη του σε άμβλωση. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή απειλή και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Αλλη μία περίπτωση αφορά 54χρονο στη Νεάπολη, ο οποίος συνελήφθη όταν η 49χρονη σύντροφός του τον κατήγγειλε για άσκηση σωματικής βίας και απειλές στο διαμέρισμά τους. Στο διαμέρισμά τους στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης μετέβησαν αστυνομικοί και μετέφεραν το ζευγάρι στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, που βρίσκεται στους Αμπελοκήπους.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας πολλές φορές είχαν ακούσει από το διαμέρισμα του ζευγαριού φασαρίες και καβγάδες, ενώ και οι ίδιοι είχαν καλέσει κατά το παρελθόν την Αστυνομία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 49χρονη ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφοράς της στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία ώστε να εξεταστεί, αλλά δεν δέχτηκε. Αρνήθηκε τη φύλαξή της σε ειδικό χώρο και αφού ενημερώθηκε θέλησε να της χορηγηθεί punic button.

Αλλες τρεις περιπτώσεις αφορούν 42χρονο, ο οποίος κατηγορείται ότι έπιασε από τα μαλλιά τη σύζυγό του και την έριξε στο έδαφος, έναν 40χρονο, ο οποίος χτύπησε με γροθιές τη σύζυγό του και την έπιασε από τα μαλλιά και τη χτύπησε σε έναν τοίχο και έναν 51χρονο στρατιωτικό, ο οποίος κατηγορείται ότι κλείδωσε έξω από το σπίτι τη σύζυγό του και την απείλησε.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου