Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Περίεργος ο ρόλος ακτιβίστριας που εμφανίζεται σε τραγωδίες λαθρομεταναστών και ξέρει δρομολόγια λαθρομετανάστευσης



Ναουάλ Σουφί, δηλώνει κοινωνική λειτουργός και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με καταγωγή από το Μαρόκο και την Ιταλία, είχε απασχολήσει πριν λίγο καιρό τη δημοσιότητα, καθώς φέρεται ότι ήταν η πρώτη που ειδοποίησε της αρχές για το σκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο στα ανοιχτά της Πύλου.

Όπως έγραψε τότε η ίδια, οι λαθρομετανάστες την ειδοποίησαν ότι υπάρχει πρόβλημα στο καράβι στην Πύλο, και αυτό δείχνει ότι έχει επαφές με διακινητές και γνωρίζει δρομολόγια για την παράνομη είσοδο λαθρομεταναστών σε χώρες της Μεσογείου.

Η 35χρονη γυναίκα βοηθά την ιταλική ακτοφυλακή προκειμένου να γίνεται πιο εύκολη η διάσωση χιλιάδων μεταναστών στη Μεσόγειο, και ξέρει πάντα πότε περνάνε, πόσοι περνάνε και πόσοι κινδυνεύουν και η εμπλοκή της στην λαθρομετανάστευση είναι δεδομένη.

Αυτή η ακτιβίστρια που τα ξέρει όλα, και πρέπει να ερευνηθεί ο ρόλος της, εμφανίστηκε τώρα, έχοντας στην κατοχή της βίντεο με τους 18 λαθρομετανάστες που κάηκαν στον Έβρο, λέγοντας ότι τα βίντεο αυτά της τα έστειλαν οικογένειες των λαθρομεταναστών που κάηκαν.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε η Σουφί, φαίνονται οι μετανάστες να περπατούν μέσα στο δάσος, με τις φλόγες να τους προσεγγίζουν με απειλητικές διαθέσεις.

Η ακτιβίστρια, στην ανάρτησή της, σημειώνει: «Αυτά είναι βίντεο που έχω συλλέξει από οικογένειες μεταναστών για να ανασυνθέσω τις τελευταίες στιγμές που έζησαν τα παιδιά τους πριν πεθάνουν από απανθράκωση. Είδαν τις φλόγες από μακριά και ένιωσαν να περικυκλώνονται. Είχαν παγιδευτεί και δεν μπορούσαν να βρουν λύση».

Νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα να ερευνηθεί ο ρόλος της συγκεκριμένης.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου