Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Αγανάκτησαν οι Ελληνοκύπριοι με τους λαθρομετανάστες στο νησί που κλέβουν και κάνουν κατάληψη σε κτήρια


 

Αγανάκτησαν Ελληνοκύπριοι κάτοικοι του χωριού Χλώρακα και άλλων περιοχών στην επαρχία Πάφου της Κύπρου, διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία αλλοδαπών λαθρομεταναστών, οι οποίοι έχουν γκετοποιηθεί και δημιουργούν προβλήματα.

Χθες μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας δημιουργήθηκαν διάφορες ομάδες ντόπιων και με ξύλα, φτυάρια και μαχαίρια διασκορπίστηκαν στους δρόμους του χωριού εμπλεκόμενοι σε συγκρούσεις με αλλοδαπούς λαθρομετανάστες.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν γιατί οι αλλοδαποί προκαλούσαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, έχοντας ανέβει σε στέγες σπιτιών, από όπου ξεκίνησε πετροπόλεμος. 

Από τα επεισόδια προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα, χωρίς όμως να υπάρξουν σοβαροί τραυματισμοί.

Στην περιοχή Χλώρακας, υπάρχει υπερσυγκέντρωση αλλοδαπών, κυρίως από τη Συρία και οι κάτοικοι εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για κρούσματα κλοπών, για επιθέσεις και προβλήματα καθαριότητας. Οι αλλοδαποί εδώ και μήνες είχαν κάνει κατάληψη σε ένα εγκαταλελειμμένο κτηριακό συγκρότημα μετατρέποντας το σε γκέτο. Παράλληλα, κάτοικοι της περιοχής εξέφραζαν την ενόχληση τους, για εκδηλώσεις των αλλοδαπών όπου έκαναν πορείες στους δρόμους κρατώντας αντίτυπα του Κορανίου.







0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου