Η Κυβέρνηση, από τη συγκρότησή της, αναπτύσσει νέες ιδέες και εφαρμόζει νέες δράσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία.
- Θεσπίστηκε και μπαίνει σε εφαρμογή ο Προσωπικός Βοηθός για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, θεσμός για τον οποίο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
- Δημιουργήθηκαν Ψηφιακά Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας -Ψηφιακά ΚΕΠΑ και ψηφιακή πλατφόρμα «Εθνική Πύλη Αναπηρίας» που υλοποιούν το σύνολο της διαδικασίας πιστοποίησης αναπηρίας και βάζουν τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων με αναπηρία.
- Γενικεύεται η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Αναπηρίας, που ξεκίνησε να λειτουργεί από την 1η Νοεμβρίου.
- Εντάχθηκε σε όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς η πρώιμη ανίχνευση αναπηριών και διαταραχών.
- Υλοποιείται το πιλοτικό πρόγραμμα Υποστηριζόμενης Απασχόλησης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού.
- Ενισχύονται οι πολιτικές αποϊδρυματοποίησης, με βάση τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.
- Διευρύνονται οι πολιτικές της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης με στόχο την ένταξη όσων αναπήρων το επιθυμούν στην αγορά εργασίας.
- Επεκτάθηκε σε Κ.Ε.Π., υπηρεσίες αλλά και νοσοκομεία η καινοτόμα υπηρεσία «Relay», που δίνει τη δυνατότητα σε συμπολίτες μας με ακουστική αναπηρία να πραγματοποιούν τηλε-βιντεοκλήσεις και να εξυπηρετούνται σε υπηρεσίες που μέχρι πρότινος δεν είχαν πρόσβαση, μέσω εξ αποστάσεως διερμηνείας.
- Μπήκε σε λειτουργία το πρόγραμμα ψηφιακής κατάρτισης ατόμων με αισθητηριακές αναπηρίες και ηλικιωμένους, που δίνει την ευκαιρία σε 2.400 τυφλούς ή κωφούς συμπολίτες μας και σε 3.000 ηλικιωμένους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου