Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ποιο ήταν το σχέδιο επίθεσης, στα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ. Ήθελαν θεαματικό χτύπημα!


Θεαματικό χτύπημα, ήθελαν οι τρομοκράτες!

Με μια βόμβα κατασκευασμένη από μείγμα καθαρού οξυγόνου και ασετιλίνης θα χτύπαγαν τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Η επίθεση είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ημερομηνία συμπλήρωσης 40 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, κάτι που ταιριάζει με το παιχνίδι των συμβολισμών στο οποίο αρέσκεται ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα και οι συνεργάτες του.

Μάλιστα, μία ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Παρασκευή, θα έκαναν τη γενική πρόβα, κάτι που σημαίνει ότι η Αντιτρομοκρατική απέτρεψε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ένα ισχυρό χτύπημα.

Οι σημειώσεις που βρέθηκαν στον ταξιδιωτικό σάκο του νεαρού στο γκαράζ-γιάφκα του Βύρωνα, αποκαλύπτουν πολλά για το εντυπωσιακό χτύπημα της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, υπήρχε χρονομετρημένο το δρομολόγιο από τη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την Αμφιθέας μέχρι τη γιάφκα-γκαράζ, διάρκειας 16 λεπτών, κάτι που σημαίνει οτι οι δράστες είχαν χρονομετρήσει τη διαφυγή τους από το σημείο μετά την τοποθέτηση της βόμβας.

Δίπλα απο την ημερομηνία της 4ης Οκτωβρίου υπήρχε η σημείωση «τάπερ, ποδήλατο και λουκάνικα» (δηλαδή εκρηκτική ύλη), ενώ σε άλλες σημειώσεις βρέθηκαν εταιρείες απο τις οποίες θα μπορούσαν να προμηθευτούν τις πρώτες ύλες για την κατασκευή της βόμβας, δηλαδή οξυγόνο και ασετιλίνη.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, το συγκεκριμένο μείγμα θεωρείται από τα πλέον επικίνδυνα. Το ποδήλατο, πιθανολογούν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής, ήταν το μέσο που είχαν επιλέξει για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού.

usay.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου