Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Άνοιξαν οι κάλπες για το β΄γύρο στο ΠΑΣΟΚ και τώρα η θα βαλτώσει η θα πάει μπροστά

 


Σίγουρα οι δύο υποψήφιοι δεν είναι και η καλύτερη επιλογή για το ΠΑΣΟΚ, αλλά οι ψηφοφόροι σε αυτούς κατέληξαν. Είναι βέβαιο ότι εάν η υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου, δεν είχε φρενάρει τους ψήφους του Γερουλάνου, σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα είχε ελπίδες να απογειωθεί γρήγορα και δεν το λέμε εμείς αλλά όσοι ζητούσαν αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ και τους βγήκε Ανδρουλάκης - Δούκας.

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, για την εκλογή προέδρου του κόμματος, στον οποίο αντιμέτωποι είναι ο νυν δοκιμασμένος πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης, και ο αποτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, που έφτασε στο σημείο να εγκαινιάσει έργο άλλου δημάρχου για να έχει κάποια προβολή. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ανδρουλάκης, στο πρώτο γύρο της περασμένης Κυριακής, ήρθε πρώτος με 29,64% ενώ Δούκας πέρασε οριακά δεύτερος, με 21,41% έναντι του Παύλου Γερουλάνου με 21,12%, μετά το πολύωρο θρίλερ της καταμέτρησης των ψήφων, και έτσι χάθηκε η ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να έχει ένα σοβαρό τεχνοκράτη αρχηγό.

Η σημερινή ψηφοφορία θα διαρκέσει μέχρι τις 7 το απόγευμα κι λίγη ώρα αργότερα θα γίνει γνωστός ο νικητής. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή η οποία στο β΄ γύρο αναμένεται να είναι πολύ μειωμένη.

Από αύριο το μεγάλο στοίχημα είναι εάν θα σοβαρευτεί το ΠΑΣΟΚ, και η επόμενη ημέρα θα αξιοποιήσει τους πάντες ειδικά τον Γερουλάνο και την Διαμαντοπούλου εάν θέλει να προχωρήσει μπροστά, αλλιώς η θα βαλτώσει η θα γυρίσει στα χαμηλά ποσοστά προηγούμενων ετών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου