Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Δεν βάζει μυαλό ο Ερντογάν παραμένει ένας προκλητικός Τούρκος χωρίς μπέσα

 


Ο Ερντογάν είναι αποδεδειγμένο ότι δεν έχει μπέσα, δεν μπορείς να τον επιστευτείς γιατί απλά είναι Τούρκος και οι Τούρκοι έχουν προιστορία στην μπαμπεσιά.

Οι απανωτές προκλήσεις της Τουρκίας, αδιαφορώντας για τη Διακήρυξη των Αθηνών, που υποτίθεται σηματοδότησε μια νέα αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, δείχνουν ότι η υπογραφή που έβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, δεν έχει βαρύτητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, είδε για ακόμα μία φορά ότι δεν του περνάει η θέση για την ενεργοποίηση του παράνομου τουρκολυβικού συμφώνου και ότι η Ελλάδα δεν φοβάται κανένα, παραμένει σταθερή στην απόφασή της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στα νότια της Κάσου και να ολοκληρώσει τις έρευνες, πέρασε στην επόμενη κίνησή του. 

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του AKP, ο προκλητικός Τούρκος Ερντογάν επέστρεψε στις αθλιότητες που λέει πάντα τα περί δήθεν «τουρκικής μειονότητας» στη Δυτική Θράκη παραβιάζοντας την Συνθήκη της Λωζάννης.

Αφορμή ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του για το θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ, που έπαιξε το παιχνίδι του τουρκικού προξενείου, στη Δυτική Θράκη τη δεκαετία του 1980 και έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 1995 έξω από την Κομοτηνή. Ο Τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του ισχυρίστηκε: «Στον Σαδίκ οφείλουμε ένα μεγάλο κομμάτι των όσων έχει κερδίσει η “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη. Στις συναντήσεις μας με τις ελληνικές αρχές τα θέματα των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη είναι στην κορυφή της ατζέντας μας. Παρακολουθούμε τα θέματα που αφορούν τη θρησκεία, τις λατρευτικές τελετές και την εκπαίδευση. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε την “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη και το ίδιο ισχύει και για τους Τουρκοκύπριους που έχουν πέσει θύματα αδικίας και διακρίσεων για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα από τη δεκαετία του ’60», είπε ο Τούρκος.

Για το Κυπριακό, ο Τούρκος Ερντογάν ήταν ακόμα πιο προκλητικός αφού είπε ότι «δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα καμένα χωριά, τα δολοφονημένα παιδιά, τις τραγωδίες των Τουρκοκύπριων αδελφών μας. Εάν συνέβαιναν αυτές οι αγριότητες, οι Δυτικοί δεν έκαναν τίποτα. Με την «ειρηνευτική επιχείρηση», η Τουρκία έσπασε τα χέρια όσων επιβουλεύονταν την ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων. Δυστυχώς καμία λύση δεν προέκυψε από τις διαπραγματεύσεις. Εμείς και οι Τουρκοκύπριοι έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και έχουμε διακηρύξει ότι θα είμαστε δεσμευμένοι στον αγώνα της ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ», κατέληξε. Στο μεταξύ, ο Ερντογάν θυμήθηκε και τη θλιβερή επέτειο της μετατροπής της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου 2020 από τον ίδιο για να γίνει πιο προκλητικός.

«Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας», απάντησαν από την Αθήνα « τα ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση». Οι ίδιες πηγές δεν παρέλειψαν να απαντήσουν και στις αναφορές Ερντογάν για το Κυπριακό ότι «η Αγκυρα είναι δεσμευμένη στον αγώνα ανεξαρτησίας της ΤΔΒΚ»

«Η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις», ανέφεραν οι ίδιες πηγές και σημείωσαν: «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης για την επανένωση του νησιού».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου