Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Δέν υπάρχει θέμα για την κυβέρνηση στην Βενεζουέλα και απέριψετο αίτημα της Νέα Δημοκρατίας για συζήτηση




Είναι προκλητικοί και προστατευτικοί από την κυβέρνηση στο θέμα της Βενεζουέλας ενώ καθημερινά υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Απέρριψε, επικαλούμενος "τεχνικούς" αλλά και "ουσιαστικούς" λόγους, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, Κώστας Δουζίνας, το αίτημα των βουλευτών της ΝΔ να συγκληθεί η Επιτροπή για το θέμα της κατάστασης που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο κ. Κώστας Δουζίνας και χρησιμοποιώντας μια παραπομπή από τον «Ερρίκο τον 4ο» του Σαίξπηρ, χωρίς να γνωρίζει και ο ίδιος γιατί σχολίασε την κίνηση της Νέα Δημοκρατίας λέγοντας "να κάνεις τη δουλειά σου με το να απασχολείς ζαλίζοντας τα μυαλά με ξένους καυγάδες. Εάν πετύχει αυτή η προσπάθεια μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος…".

 Ο κ. Δουζίνας είπε πως ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει γίνει κάποια ανάλογη συνεδρίαση για τα εσωτερικά θέματα ενός άλλου κράτους. Και σημείωσε πως η ΝΔ δεν έχει ζητήσει μέχρι σήμερα, επί της προεδρίας του τη σύγκληση της Επιτροπής για οποιοδήποτε θέμα αφορά το έργο της και αφορούν την εξωτερική μας πολιτική και την άμυνα.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι "και εμάς μας απασχολεί η κατάσταση την Βενεζουέλα -και έμεναν προσωπικά που έχω σχέσεις με την Λατινική Αμερική- αλλά δεν μπορείς να πάρεις θεσμικά και να υποστηρίξεις τη μια ή την άλλη θέση…". 

Προσέξατε το τελευταίο την μία η την άλλη θέση δηλαδή μπορεί να φταίνε και οι άλλοι όπως το πραξικόπημα της δεξιάς  όπως αναφέρουν οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται την κατάσταση στην Βενεζουέλα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου