Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική

 


Όλες οι εισηγήσεις της Επιτροπής και οι αποφάσεις που παίρνει κατόπιν η Κυβέρνηση, εξαρτώνται από  τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό  επίπεδο. Υπάρχει έξαρση, αυτή τη στιγμή, στην κοινότητα, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Περιμένουμε, λοιπόν, να δούμε τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό επίπεδο, ελπίζοντας ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πρωτοφανούς περιπέτειας, προφανώς και  όσο θα προχωρούν  οι εμβολιασμοί.

Ήδη, φαίνεται μια μείωση των βαρέων νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, των  80 άνω. Αυτό είναι προφανώς το αποτύπωμα του εμβολιασμού, που όσο θα προχωρούν, θα φαίνεται και περισσότερο.

Όπως έχουμε ξαναπεί, προτεραιότητα παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Συμφωνεί και η Επιτροπή σε αυτή την προτεραιότητα, όταν το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Θα είναι το πρώτο που θα επαναλειτουργήσει.

Στην Επιτροπή γίνεται μία επιστημονική συζήτηση. Είναι λογικό, πολλές φορές, να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Βγαίνει πάντα η κοινή συνισταμένη και η εισήγηση της πλειοψηφίας.

Οποιαδήποτε κίνηση συγχρωτισμού, συνωστισμού και προφανώς και οι διαδηλώσεις δεν βοηθούν, διασπείρουν τον κορονοϊό.

Η Κυβέρνηση δεν ανέστειλε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Πρέπει να επικρατήσει η κοινή λογική. Να κάνουμε όλοι την τελευταία αυτή μεγάλη προσπάθεια. Να ζυγίζουμε όλοι τις κινήσεις μας. Ό,τι κάνουμε δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά και τον συνάνθρωπό μας. Και όσο περισσότερο τηρήσουμε τα μέτρα και κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα, τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από αυτό και τόσο πιο γρήγορα θα επαναλειτουργήσουμε δραστηριότητες.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου