Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Στη Βουλή ακούστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ 26 ψέματα, συκοφαντίες και fake news για την αστυνομική βία

 



Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν διοργανώνει συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας, και επεισόδια που φτάνουν σε απόπειρες ανθρωποκτονίας, στήνει fake news που δεν ντρέπεται να τα ξεστομίσει ξέρωντας ότι θα αποκαλυφθούν.

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, γίνεται μόνο με ψέματα. fake news, και οτιδήποτε συκοφαντικό νομίζοντας ότι έτσι θα πλήξει την κυβέρνηση.

Για 26 σταχυολογημένα ψέματα, ανακρίβειες, fakenews, μισές αλήθειες και συκοφαντίες από τα άφθονα Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική βία, που αναφέρθηκαν και στη συζήτηση στη Βουλή για την αστυνομική βία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. 

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Με αποκορύφωμα τη συζήτηση στη Βουλή, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, γίνεται συνειδητή προσπάθεια να τεκμηριωθεί το αφήγημα ότι στην Ελλάδα δημιουργείται αστυνομικό κράτος, με συνεχείς παραβιάσεις των κανόνων του κράτους δικαίου, ιδιαίτερο αυταρχισμό και παραβίαση ατομικών δικαιωμάτων. Σε αυτή την προσπάθεια κυριαρχεί η μόνιμη, ενδημική τάση του ΣΥΡΙΖΑ να φαντασιώνεται κρίσεις, γενικεύοντας μεμονωμένα περιστατικά, αναστρέφοντας γεγονότα, αμφισβητώντας στοιχεία, ακόμη και δικαστικές κρίσεις .

Και γι’ αυτό συκοφαντείται συστηματικά η Ελληνική Αστυνομία. Ιδιαίτερα στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναπαρήγαγε, δυστυχώς, πολλές ανακρίβειες, fakenews, ατεκμηρίωτες κατηγορίες, ακόμη και ψέματα, που εδώ και καιρό παράγονται και αναπαράγονται καθημερινά στα κομματικά έντυπα και στα άφθονα Δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποδεικτικό υλικό που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 4 πυλώνες.

1. Μια εκδοχή-και μη στοιχειοθετημένη γενίκευση- της άσκοπης βίας που ασκήθηκε την Κυριακή στη Ν. Σμύρνη. Σε αυτή την προσπάθεια παρουσιάζονται άλλα 5 γεγονότα «αστυνομικής βίας». Όλα ανύπαρκτα ως γεγονότα αστυνομικής βίας, όπως προκύπτει από στοιχεία ή ακόμη και δικαστικές αποφάσεις όπως στην περίπτωση Ινδαρέ.

2. Τη μονοδιάστατη παρουσίαση της αστυνομίας ως συμπαγούς κατασταλτικού μηχανισμού που δρα κυρίως κατά της νεολαίας. Προβάλλεται η εκκένωση κατάληψης της πρυτανείας στο ΑΠΘ-που έγινε με εντολή εισαγγελέα-, οι έλεγχοι στις πλατείες- όπου επεμβαίνει η αστυνομία μετά από καταγγελίες συνωστισμού. Αποσιωπούνται όλα τα γεγονότα έκνομων ενεργειών στα Πανεπιστήμια, το ότι στο ΑΠΘ οι 14 από τους 33 καταληψίες δεν ήταν φοιτητές, τα 12 εκατ. ελέγχων χωρίς επεισόδια, που έχει πραγματοποιήσει η αστυνομία για τον έλεγχο των μέτρων κατά της πανδημίας και πολλά άλλα. Το κυριότερο αποσιωπάται, το τεράστιο έργο που παράγει η αστυνομία κατά της εγκληματικότητας- δημοσιεύεται κάθε μήνα αναλυτικά-, τη στροφή σε ήπια αστυνόμευση σε συνεργασία με δήμους στις μεγαλουπόλεις. Το 99% του έργου της αστυνομίας δεν έχει καμία σχέση με όσα μεγεθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αστυνομία που περιγράφει δεν υπάρχει!

3. Την αποσιώπηση, δηλαδή τη σιωπηρή αποδοχή των 236 ενεργειών υπέρ Δ. Κουφοντίνα, την όσμωση χούλιγκαν, αναρχικών ομάδων, συμπαθούντων της τρομοκρατίας με τμήματα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα καταγγελτικό κύμα διαμαρτυρίας και τυφλής βίας κατά αστυνομικών, όπως εκδηλώθηκε σε πολλές πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη με αποκορύφωμα τους 9 τραυματίες αστυνομικούς στη διαδήλωση της Τρίτης 9ης Μαρτίου. Αστυνομική βία χωρίς ούτε ένα τραυματία διαδηλωτή σε περισσότερες από 200 διαδηλώσεις και με 9 τραυματίες αστυνομικούς σε μια μέρα μόνο, μάλλον σαν πικρή φάρσα ακούγεται!

4. Την απουσία κάθε αναφοράς στο τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη. Δηλαδή τα πολύ βίαια επεισόδια σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία που προκαλούνται λόγω περιορισμών πανδημίας, κυρίως από ακροδεξιά στοιχεία. Η απλή αναφορά σε αυτά τα γεγονότα, μαρτυρά αβίαστα ότι στην Ελλάδα η βία είναι υποπολλαπλάσια, οι αιτιάσεις περί αστυνομικού κράτους έωλες και η συμμετοχή νέων στις διαμαρτυρίες περιορισμένη. Αξίζει τέλος η επισήμανση, ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, κόμμα της μείζονος αντιπολίτευσης που να στηρίζει παρόμοιες διαμαρτυρίες, πολύ περισσότερο συμμαχίες λούμπεν και φιλο-τρομοκρατών.

Ακολουθεί η λεπτομερής αναφορά 26 ψεμάτων και ανακριβειών, των πιο τρανταχτών, που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και δυστυχώς χρησιμοποιήθηκαν και στη συζήτηση στη Βουλή, για να υποστηλωθεί πήλινα η ανύπαρκτη πραγματικότητα της γενικευμένης αστυνομικής βίας.

Αναλυτικά τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ εδώ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου