Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Τα «εθνικά μυστικά» του ΣΥΡΙΖΑ



Εχει πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα του ο ΣΥΡΙΖΑ και όσο κάνει σπασμωδικές κινήσεις, όπως η μήνυση κατά του πρώην υπουργού του, τόσο βαθύτερα βυθίζεται στον βούρκο που δημιούργησε. Δηλαδή, για να καταλάβουμε: όταν πρωτομίλησε ο κ. Γιάννης Πανούσης, η κυβέρνηση τον κάλεσε «αν έχει στοιχεία να πάει στον εισαγγελέα». Οταν κατέθεσε τα στοιχεία στον εισαγγελέα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για «μυθιστορίες και Τζειμσμποντικές ταινίες». Οταν τα στοιχεία βγήκαν στη δημοσιότητα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας έκαναν μήνυση για διαρροή εθνικών μυστικών! Χωρίς καν να ντραπούν για την ιστορία τους. Να σημειώσουμε πως και η αμερικανική κυβέρνηση κυνηγά τον Εντουαρτ Σνόουντεν για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για «παραβίαση μυστικών της πολιτείας»!

Στοίχειωσε η υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης και η θολούρα που καλλιεργεί πρέπει να κάνει κάθε δημοκράτη να ανησυχήσει πολύ σοβαρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πανούσης μιλά για τις υπόγειες διαδρομές μέρους του ΣΥΡΙΖΑ με μέλη του οργανωμένου εγκλήματος και δίκτυα μυστικών υπηρεσιών. Από τον περασμένο Μάιο, όταν ήταν ακόμη υπουργός, κατήγγειλε τις βρόμικες υπόγειες σχέσεις. Και το πλήρωσε.

Οι σκελετοί στην ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν να κάνουν με εκείνη την κυνική ανοχή που επεδείκνυε στην ελαφριά και βαριά παραβατικότητα, αυτή που χρησίμευε στο κυβερνών κόμμα μέχρι να γίνει κυβέρνηση. Πώς το είχε πει ο κ. Τσίπρας; «Μεγάλη φασαρία, θαυμάσια κατάσταση»; Αυτή η φασαρία των ανόμων που τόσο βόλευε το κυβερνών κόμμα όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση, τώρα θα το πλήξει στην κυβέρνηση. Τα κυκλώματα και οι υπόγειες διαδρομές με την τρομοκρατία δεν εξαλείφονται άμα τη αναλήψει της διακυβέρνησης. Επιζούν και ζητούν ανταλλάγματα, όπως φαίνεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Απ’ όσα αποκαλύπτονται, ο κ. Παναγιώτης Λάμπρου δεν αγωνιζόταν απλώς για τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα οποία στην Ελλάδα –όπως γίνεται με όλα τα δικαιώματα– δεν γίνονται απολύτως σεβαστά. Στις συνομιλίες υπάρχουν και αναφορές περί τακτοποίησης του θέματος DNA, που δεν έχει να κάνει με τη διαβίωση των τρομοκρατών (και ουχί «πολιτικών κρατουμένων»), αλλά με την αποδεικτική διαδικασία.

Ο βούρκος στον οποίο βυθίζεται ταχύτατα η κυβέρνηση βρομάει και από την εσπευσμένη απομάκρυνση του επικεφαλής στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που διέταξε ο κ. Νίκος Τόσκας. Υπάρχουν καταγραφές συνομιλιών από τον περασμένο Μάιο, όπου διαβάζαμε ότι «“Ο Πανούσης βάζει εμπόδια για να φάμε κάποιους από τους αδιάφθορους”» (Σ.Σ.: δηλαδή την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ) φέρεται να λέει στις συνομιλίες που έχουν καταγραφεί ιδιώτης σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών και ελέγχεται για συμμετοχή σε κυκλώματα δουλεμπόρων» (TheToc 11.11.2015).

Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι ο κ. Τόσκας εμπλέκεται ή καλύπτει κυκλώματα δουλεμπόρων, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν πρέπει μόνο να είναι ακέραιος, αλλά και να το δείχνει, κάτι που δεν προκύπτει ζητώντας τώρα την αποπομπή του αξιωματικού που χειρίστηκε τις βρόμικες σχέσεις δουλεμπόρων με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Είπαμε ότι η εξουσία διαφθείρει. Αλλά πόσο;

Πάσχος Μανδραβέλης
Καθημερινή


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου