Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

O «τουρίστας» Άρης καταγγέλλει κομματικές διώξεις



Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος

Μοιάζει πρωτοφανές αλλά ο υποψήφιος για τη Δημαρχία της Αθήνας, με το χρίσμα μάλιστα της Νέας Δημοκρατίας, βρέθηκε εν μία νυκτί χωρίς... παράταξη.

Ο λόγος για τον κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, η παράταξη του οποίου, υπό τον τίτλο «Αθήνα μπορείς», έστειλε στον επικεφαλής της μήνυμα: «Άρη, δεν μπορείς». Οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τεντόμας, Αθανάσιος Πλεύρης, Δημήτρης Κωνσταντάρας και οι κοινοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Αθανασάκης, Γεώργιος Ρωμανέας και Ροδομαρία Δομάζου δήλωσαν την ανεξαρτητοποίησή τους και προσάπτουν στον κ. Σπηλιωτόπουλο ανυπαρξία αντιπολιτευτικού λόγου και έλλειψη συνεργασίας, τονίζοντας ότι προχωρούσε μόνος του στην έκδοση δελτίων Τύπου. Καταγγέλλουν ότι «ουδέποτε ο κ. Σπηλιωτόπουλος συγκάλεσε συνεδρίαση για να ληφθούν αποφάσεις στον τρόπο λειτουργίας ως ομάδα».

Το παράδοξο σε όλα αυτά είναι ότι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος απάντησε στις επικρίσεις των συμβούλων του, με αρκετή από εσωκομματική κουζίνα. Τι υπαινίχθηκε; Ότι οι αποχωρήσαντες λειτουργούν ως εντολοδόχοι ξεκαθαρίσματος εκκρεμοτήτων από συγκεκριμένες κομματικές ομάδες. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newpost, ο κ. Σπηλιωτόπουλος συνέδεε σε συνομιλητές του τη χθεσινή εξέλιξη με την συμμετοχή του στο προ διμήνου δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου για τα εσωτερικά της Ν.Δ. Υπαινισσόταν, δε, ότι η χθεσινή εξέλιξη είναι δάκτυλος της Συγγρού, η οποία και θέλει να αποδυναμώσει αντιπάλους ενόψει της εσωκομματικής μάχης!

Ωστόσο, αν αυτό ισχύει, παραδείγματος χάριν για τον κ. Θανάση Πλεύρη εκ των στελεχών που συνδέονται στενά με δύο κοινοβουλευτικά στελέχη κοντά στον Αντώνη Σαμαρά (τους Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη), το να λέγεται το ίδιο και για τον Χρήστο Τεντόμα μοιάζει κομματικό... ανέκδοτο. Διότι ο Τεντόμας, με μακρά πορεία στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Αθηναίων και με βλέψεις να διεκδικήσει το θώκο του Δημάρχου, αποτελεί, εδώ και πολλά χρόνια, εκ των στενότερων συνομιλητών της Ντόρας Μπακογιάννη. Και σε μία περίοδο που η Ντόρα «κάνει πόλεμο» στο Σαμαρά, θα ήταν παράδοξο ο Τεντόμας να κινείται με φιλοσαμαρικά ελατήρια.

Η πραγματικότητα, προφανώς, βρίσκεται αλλού. Στην απροθυμία του κ. Σπηλιωτόπουλου να ασκήσει τα καθήκοντα που περιελάμβανε η εντολή των Αθηναίων στις εκλογές του Μαϊου. Από τη στιγμή, δε, που ορίστηκε από τον Γιώργο Καμίνη εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουριστικής προβολής του Δήμου Αθηναίων, οι «κακές» γλώσσες λένε ότι η εμπλοκή του περιορίζεται σε κάποιες συνεδριάσεις της αναπτυξιακής εταιρείας του Δήμου και σε κάποια τουριστικά συνέδρια.

Αυτά, όταν δεν επιδιώκει να βρει διαύλους επικοινωνίας με το νέο σύστημα εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ...


Πηγή : newpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου