Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Φτάνει έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιστέκεται στις Βρυξέλλες και οι εταίροι ότι δεν μασάνε από απειλές, πάμε τώρα παρακάτω




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Το να κυβερνάς με υποσχετική και να προσπαθείς να είσαι συνεπείς είναι δύσκολο πράγμα.

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταφέρει να κλείσει συμφωνία με τους εταίρους, από εβδομάδα σε εβδομάδα μας υπόσχονται  ότι θα έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν αλλά άνθρακες ο θησαυρός.

Η χώρα έχει φτάσει πλέον στο τέλος της και απειλείται με πτώχευση μέχρι 15 Μαΐου εάν δεν έχει καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσει γενναία μέτρα αποδεκτά στους δανειστές.

Μέτρα αποδεκτά στους δανειστές και σεβασμός στην λαϊκή εντολή δεν γίνονται και τα δύο γιατί οι υποσχέσεις προεκλογικά του Τσίπρα και των στελεχών του οι οποίες έπεισαν τους Έλληνες να ψηφίσουν και να αναδείξουν κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κόκκινες γραμμές και εάν τις περάσουν δύσκολα θα επιβιώσουν στην πολιτική σκηνή.

Σίγουρα αναζητείται λύση και λύση χωρίς μέτρα δεν γίνεται και σίγουρα δεν βοηθάει η πολυγλωσσία από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν δείχνουν μια κυβέρνηση που ξέρει τι κάνει και που βαδίζει γιατί οι συνιστώσες περιμένουν στην γωνία και μέτρα δεν δέχονται.

Στο τέλος εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί μια συμφωνία γιατί παρά τον τσαμπουκά των εταίρων και δανειστών μας σίγουρα δεν θέλει κανένας να οδηγηθεί η χώρα στον γκρεμό και επιτέλους φτάνει έδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιστέκεται στις Βρυξέλλες και οι εταίροι ότι δεν μασάνε από απειλές και θέλουν συγκεκριμένα πράγματα.

Καταλαβαίνουμε όλοι μας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να φανεί ότι υποχωρεί και πρέπει να δείξει ότι στέκεται πιστός στις αρχές με τις οποίες εκλέχτηκε αποφεύγοντας τα μέτρα αλλά εάν δεν σπάσεις αυγά ομελέτα δεν γίνεται και η σύγκρουση με τις συνιστώσες του στο εσωτερικό είναι αναπόφευκτες, προτεραιότητα όμως έχει η χώρα και αυτό το έχει καταλάβει ο Τσίπρας.

 Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση, δεδομένου ότι και οι δυο πλευρές αναγνωρίζουν ότι η λιτότητα ήταν υπερβολική και πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία, στο φινάλε έχει αλλάξει και η διαπραγματευτική ομάδα και αυτό έχει βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των διαπραγματευτών απόντος του Βαρουφάκη.

Ναι μεν αλλά όμως γιατί τα εργασιακά και το ασφαλιστικό είναι κόκκινες γραμμές για την κυβέρνηση και κάστρο που πρέπει να πέσει για τους εταίρους και εκεί υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι να βρεθεί κάτι που θα ικανοποιήσει τους εταίρους και δεν θα χρειαστεί να φέρει σε αμφισβήτηση τον Τσίπρα από τα ίδια του τα στελέχη και τους πολίτες.

Το καλό χαρτί της κυβέρνησης παραμένει ο Τσίπρας, εάν δεν υπήρχε ο αυτός η Βαβέλ των στελεχών της κυβέρνησης θα είχε κάνει την χώρα Σόδομα και Γόμορρα και εάν επιτέλους βρεθεί μια συμφωνία που πιστεύω ότι θα βρεθεί και τελειώσει αυτός ο βραχνάς της επιβίωσης θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου