Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

To πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο της Harley-Davidson είναι γεγονός!

 



Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το νέο trend, όχι μόνο στον μαγικό κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και σε εκείνον των ποδηλάτων. Δεν είναι λίγοι, λοιπόν, εκείνοι οι παραδοσιακοί κατασκευαστές δίτροχων ή τετράτροχων που πλέον δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ηλεκτρικών ποδηλάτων. Μετά το τεράστιο όνομα της Ducati, το οποίο συναντάμε σε σκελετούς ποδηλάτων, σειρά έχει η Harley-Davidson.

Η αμερικανική φίρμα παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του πρώτου ηλεκτροκίνητου ποδηλάτου της ιστορίας της, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός ξεχωριστού τμήματος που θα ασχολείται με την εξέλιξη και την παραγωγή ποδηλάτων.

Το Serial 1, όπως ονομάζεται, παραπέμπει στην πρώτη μοτοσικλέτα της αμερικανικής φίρμας διαθέτοντας πλήθος ρετρό χαρακτηριστικών. Τα ελαστικά λευκού χρώματος, η δερμάτινη καφέ σέλα, το μαύρο χρώμα του σκελετού, ακόμα και ο ιμάντας μετάδοσης της κίνησης στον πίσω τροχό έχει κάτι από την Serial Number One του 1903.

Η μπαταρία ενσωματώνεται με τέτοιον τρόπο στον σκελετό ώστε να μην δημιουργεί σχεδιαστικές αγκυλώσεις και το ηλεκτρικό μοτέρ βρίσκεται τοποθετημένο στο μέσο του ποδηλάτου και επίσης περνά απαρατήρητο καθώς κρύβεται από το κεντρικό γρανάζι.






Το πρώτο ηλεκτρικό ποδήλατο στην ιστορία της Harley-Davidson θα ξεκινήσει την εμπορική πορεία του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τον προσεχή Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, οι ακριβείς προδιαγραφές και η τιμή του.


Πηγή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου