Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Καμμένος: Ο Αποστολόπουλος ήθελε να εκβιάσει τους ΑΝΕΛ – Χαϊκάλης: Ο Λαζόπουλος χειρίστηκε το οπτικοακουστικό υλικό


Στην αντεπίθεση πέρασαν ξανά Πάνος Καμμένος και Παύλος Χαϊκάλης, μετά τη χθεσινή κατάθεση του Γιώργου Αποστολόπουλου στον εισαγγελέα Εφετών, κατηγορώντας τον ότι κατέγραφε τις συναντήσεις με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, για να εκβιάσει το κόμμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη σημερινή “περιπετειώδη” κατάθεσή του στον Π. Παναγιωτόπουλο, ισχυρίστηκε πως το πρόσωπο που καταγγέλλουν ως μεσάζοντα για την υπόθεση δωροδοκίας του Π. Χαϊκάλη είχε παγιδεύσει με κοριό τον χώρο, όπου θα συναντιόταν με τον βουλευτή προκειμένου να καταγράψει τη συνομιλία, ενώ παράλληλα συνεργάτες του παρακολουθούσαν όσα λέγονταν.

Όταν ρωτήθηκε από τον εισαγγελέα, γιατί ο άνθρωπος που καταγγέλλουν ότι προσπάθησε να τους δωροδοκήσει να ήθελε να καταγράψει τις συνομιλίες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο ήθελε να εκβιάσει τους ΑΝΕΛ.

Την καταγραφή των συναντήσεών τους από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, επιβεβαίωσε στην σημερινή τρίτη κατάθεσή του στον εισαγγελέα και ο Παύλος Χαϊκάλης, ενώ ισχυρίστηκε ότι άνθρωποι του κ. Καμμένου, παρακολουθούσαν από κοντά τις συνομιλίες.

Μάλιστα, όταν εξήλθε από το γραφείο του εισαγγελέα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Γιώργου Αποστολόπουλου, γιατί, σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, εκτιμά πως κάποιος τον προειδοποίησε να μην εμφανιστεί στο τελευταίο ραντεβού, στο οποίο επρόκειτο και να συλληφθεί.

Αναφορικά με το γιατί δεν ανέφερε το όνομα του κ. Αποστολόπουλου στην πρώτη, γραπτή, κατάθεσή του στην εισαγγελία, ο κ. Χαϊκάλης υποστήριξε ότι δεν το έκανε γιατί αυτό τον προέτρεψε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος διαρροής.

Το όνομα του φερόμενου ως μεσάζοντα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ επανέλαβε πως το αποκάλυψε στις 12 Δεκεμβρίου, στην Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τη Δευτέρα αναμένεται να προσέλθει για κατάθεσε στον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Χαϊκάλη, χειρίστηκε το οπτικοακουστικό υλικό.

Μαραθώνια η κατάθεση του Παύλου Χαϊκάλη 

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης ολοκλήρωσε την κατάθεσή του στον εισαγγελέα, Π. Παναγιωτόπουλο,έπειται από σχεδόν τέσσερις ώρες.

Ο κ. Χαϊκάλης συνοδευόταν από τη δικηγόρο του και σύζυγο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ κ. Έλενα Τζούλη, η οποία σε δηλώσεις της ανέφερε ότι ο βουλευτής δήλωσε ενώπιον του εισαγγελέα, παράσταση πολιτικής αγωγής, για την ηθική βλάβη που υπέστη από την υπόθεση, καθώς και ότι ζήτησε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του, προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο που επικοινωνούσε με τον βουλευτή το επίμαχο διάστημα.

Η κ. Τζούλη και ο βουλευτής χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς Αποστολόπουλου προφάσεις εν αμαρτίαις.

Εξετάζουν το ενδεχόμενο μήνυσης στον Πρωθυπουργό!

Σχετικά με το ζήτημα της μήνυσης που προτίθεται να καταθέσει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εναντίον του Παύλου Χαϊκάλη, εκφράστηκε η απορία τους, σχετικά με το γιατί η μήνυση θα κατατεθεί στον βουλευτή των ΑΝΕΛ και όχι στον Γ. Αποστολόπουλο, αφού εκείνος είναι αυτός που αναφέρει το όνομα του πρωθυπουργού στις συνομιλίες.

Ακόμη, τόνισαν πως θα εξετάσουν το περιεχόμενο της μήνυσης και αν κριθεί σκόπιμο θα κατατεθεί μήνυση και από την πλευρά Χαϊκάλη, εναντίον του Α. Σαμαρά, για ψευδή καταμήνυση.

Επιπλέον, από την πλευρά Χαϊκάλη τονίστηκε πως το υλικό που έχει κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές είναι νόμιμο.

Παρών ο Χαϊκάλης, απών ο Καμμένος και "χορός" δηλώσεων

Νωρίτερα, ένα γενικό... αλαλούμ επικράτησε σχετικά με τις καταθέσεις των κ.κ. Καμμένου και Χαϊκάλη στον εισαγγελέα, αφού ο βουλευτής των ΑΝΕΛ προσήλθε κανονικά λίγο μετά τις 11:00 το πρωί, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος δεν προσήλθε, με τις εισαγγελικές αρχές να εκφράζουν την δυσφορία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επικαλέστηκε στον Εισαγγελικό λειτουργό κώλυμα και ζήτησε αναβολή της κατάθεσης.

Σύμφωνα με πηγές του Εφετείου στον κ. Καμμένο είχε ζητηθεί, μετά την χθεσινή κατάθεση του κ. Γιώργου Αποστολόπουλου, να προσέλθει πρώτος σήμερα στον κ.Παναγιωτόπουλο προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του και να ακολουθήσει η συμπληρωματική κατάθεση του κ. Χαϊκάλη.

Οι δηλώσεις Καμμένου

Όταν προσήλθε ο Πάνος Καμμένος στην εισαγγελία, τόνισε πως "επικοινώνησε μαζί μου στις 8 η ώρα, ο Ταξίαρχος, κύριος Παναγιώτης Στάθης. Μου διαβίβασε την επιθυμία του ειαγγελέα να καταθέσω σήμερα. Του είπα ότι το πρωί σήμερα είναι αδύνατον διότι σε λίγη ώρα έρχεται ο γιος μου από την Αμερική και θα τον παραλάμβανα και τον παρακάλεσα να καταθέσω την Δευτέρα το πρωί, ότι ώρα θέλει".


Για να συνεχίσει λέγοντας: "Το δέχτηκε και με ευχαρίστησε. Σήμερα το πρωί, διέρρευσε στους δημοσιογράφους του δικαστικού η δυσαρέσκεια της εισαγγελίας. Επικοινώνησα με τον κύριο Παναγιωτόπουλο και μου είπε ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας των δημοσιογράφων".

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ακόμη πως η δικηγόρος του Παύλου Χαϊκάλη που τον συνόδευσε στην εισαγγελία (που είναι και σύζυγος του προέδρου των ΑΝΕΛ), τον ενημέρωσε πως ο κ. Ντογιάκος απείλησε πως αν ο Πάνος Καμμένος δεν εμφανιζόταν σήμερα, τότε θα "έκλεινε" την υπόθεση!


Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχαϊμπ - Μιχάλης Λαγάνης - Ηλίας Κούκος
Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου