Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό




«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό» δήλωσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην επετειακή εκδήλωση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.

«Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια της κεντροδεξιάς, συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής. Σαράντα χρόνια προσφοράς στην ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική αλληλεγγύη.

» Η Ευρώπη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η άνοδος του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος κινδυνεύει να υπονομεύσει τα θεμέλια των αξιών που κρατούν την Ευρώπη ενωμένη.

» Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη.

» Η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο Κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.

Αταλάντευτη, θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων» δήλωσε.



Πηγή : tovima.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου