Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ισίδωρος Kούβελος: «Εγώ ενημέρωσα τους αθλητές που ήταν στο αεροπλάνο!»




To gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρο Κούβελο και ζήτησε την άποψη του για το θέμα που δημιουργήθηκε με την Αννα Κορακάκη.

Λίγη ώρα μετά την επιστροφή του στην Αθήνα, ο Αρχηγός Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος , μίλησε στο gazzetta.gr για το θέμα της μη κλήσης της χρυσής Ολυμπιονίκη, στη συνάντηση των αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Κούβελος μας είπε: «Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποφασίστηκε λίγη ώρα πριν μπούμε στο αεροπλάνο της επιστροφής στην Αθήνα και φυσικά δεν είχα τη δυνατότητα να προσκαλέσω εγώ τους αθλητές. Εγώ ενημέρωσα προφορικά όσους ήταν μαζί μου στην πτήση, οι υπόλοιποι που είχαν φύγει νωρίτερα από το Ρίο, ειδοποιήθηκαν από τη γραμματεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ίσως εκεί να έγινε το λάθος, αλλά πιστεύω ότι δεν είχε κανείς την πρόθεση να μην ειδοποιήσει τη χρυσή Ολυμπιονίκη.»

Ναι αλλά δεν είναι άκομψο να μην προσκαλείται ο αθλήτρια που έφερε δύο μετάλλια στην Ελλάδα. «Σας είπα ότι τουλάχιστον από την πλευρά μου ως Αρχηγείο της Αποστολής δεν υπήρχε καμία πρόθεση να γίνει κάτι τέτοιο. Τα διαδικαστικά τα ανέλαβαν άλλοι, επειδή εκ των πραγμάτων ούτε το χρόνο είχαμε. Και θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων... Μάλιστα να επισημάνω ότι στο Ρίο ήμουν συνεχώς στο πλευρό της Άννας και στους δύο αγώνες της για το μετάλλιο, αλλά και στους προκριματικούς.»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα καλέσει άλλη ημερομηνία την Κορακάκη; «Φυσικά το είπε, επειδή δεν είναι μόνο η Άννα, αλλά και πολλοί ακόμα αθλητές που απουσίαζαν, όπως ο Κώστας Φιλιππίδης, η Βούλα Παπαχρήστου, όλοι οι κωπηλάτες. Μας είπε ότι θα τους δει σε άλλη ημερομηνία!»

Δημιουργούνται, όμως, δυσάρεστες εντυπώσεις από την απουσία της. «Απ' ότι ξέρω ενημέρωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον πατέρα της για τη συνάντηση. Αλλά ξαναλέω, δεν υπήρχε ποτέ θέμα να μην κληθεί η Άννα Κορακάκη. Είναι μία στιγμή χαράς για όλους, ας μη την χαλάμε με γκρίνιες και μεμψιμοιρίες...» κατέληξε ο κύριος Κούβελος.


Πηγή : gazzetta.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου