Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Τάζει λεφτά ο ιφλουένσερ Κασσελάκης αλλά τα νούμερα δεν βγαίνουν και θέλει να καταστρέψει την χώρα

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι νούμερο μόνο σε όσα κάνει, αλλά είναι επικίνδυνο νούμερο και σε όσα λέει, με τα νούμερα που εκτοξεύει ασύστολα χωρίς ίχνος ντροπής και ευθύνης.

Ο Κασσελάκης εξαπατά τον κόσμο χωρίς ηθική, και τάζει τα πάντα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους πολίτες που συναντάει στις περιοδείες του.

Με νούμερα και μέτρα που δεν έχουν καμία βάση και δεν εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, εξαπατά τον κόσμο ότι δήθεν θα τα υλοποιήσει όπως έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας εξαπατώντας ασύστολα και αυτός. 

Όσα λέει και όσα τάζει ο ινφλουένσερ προσκρούουν στους ευρωπαϊκούς κανόνες και όχι μόνο, και με όσα τάζει θα διαλύσει και την οικονομία, και τις επιχειρήσεις και την υγεία.

Με λίγα λόγια δεν βγαίνουνε τα νούμερα και ότι εξαγγέλει ο Κασσελάκης είναι προιόν απάτης που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Ο μηδενισμός του συντελεστή ΦΠΑ που εξαγγέλει στις κατηγορίες βασικών αγαθών, όπως τα προσδιορίζει η ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή στο αλεύρι, στο ψωμί, στα δημητριακά, στο κρέας, στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα αυγά, στα έλαια, στα λαχανικά και φυσικά σε όλα τα είδη διατροφής βρεφών και νηπίων, μόνο καλό δεν θα κάνουν στους πολίτες και την οικονομία της χώρας. Η μείωση εσόδων 2,3 δισ. ευρώ σε επίπεδο έτους, που θα επιφέρει ο μηδενισμός του ΦΠΑ από που θα καλυφθεί; Από τις περίεργες οφσόρ; Από τα αστακοκάραβα; Από κρυμμένα λεφτά του ινφλουένσερ;

Οι γνωρίζοντες την ελληνική αγορά υποστηρίζουν ότι ενδεχόμενη μείωση των συντελεστών σε 21%, 11% και 5% θα έχει δημοσιονομικό κόστος περίπου 2,4 δισ. ευρώ κατ’ έτος. Σημειώνεται ότι τα έσοδα από ΦΠΑ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2024 (με συντελεστές 24%, 13% και 6% που ισχύουν σήμερα), ανέρχονται σε 24,4 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Επιπλέον, δεν μπορεί αγαθά όπως η ύδρευση και η αποχέτευση να έχουν διαφορετικούς συντελεστές (6% ή 23%), καθώς από την ΕΕ επιτρέπονται μόνο τρεις συντελεστές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Κασσελάκης δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία ουσιαστική μελέτη κάλυψης των εσόδων του προϋπολογισμού, πετάνε νούμερα όπως έκανε πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαπατήσει, βάζοντας και πάλι την χώρα έτσι και έπεφτε στην παγίδα σε τεράστιο κίνδυνο και την απόλυτη φτωχοποίηση των πολιτών.

Δεν επιστρέφουμε στο 2015, δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανένα ινφλουένσερ απατεώνα, να γυρίσει την χώρα πίσω!! Προσέχουμε για να έχουμε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου