Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

Κωνσταντία Δημογλίδου: Με ηλεκτρονικό μήνυμα ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. για την κατάληψη στη Νομική

 


Για την επιχείρηση της Αστυνομίας στη Νομική Σχολή της Αθήνας, μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤNews, η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

«Ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι έχουν καταλάβει κάποια άτομα τη σχολή από τις βραδινές ώρες και έτσι πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση» είπε, χωρίς να αναφέρει τον αποστολέα του μηνύματος.

Τι είπε η Κωσνταντία Δημογλίδου για τους συλληφθέντες της Νομικής

Για τους εννέα αλλοδαπούς (8 γυναίκες και 1 άνδρας) μεταξύ των 28 που συνελήφθησαν στη Νομική η κα Δημογλίδου είπε πως «μένουν μόνιμα στην Ελλάδα, έχουν ξαναπασχολήσει κάποιοι από αυτούς με κάποιο τρόπο την ΕΛ.ΑΣ, έχουν ξαναπροσαχθεί σε κάποιες περιπτώσεις και φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με την συγκεκριμένη σχολή. Δεν δικαιολογείτο η παρουσία τους στο χώρο. Είναι ενήλικες όλοι. Δεν υπήρξαν ανήλικοι μεταξύ των συλληφθέντων».

Εξετάζεται η απέλαση των αλλοδαπών συλληφθέντων

Αναφερόμενη για το τι θα συμβεί με τους συλληφθέντες είπε: «Θα ακολουθηθεί η διαδικασία, για τους αλλοδαπούς όπως και με τους υπολοίπους συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα και φυσικά θα εξεταστεί από την Ελληνική Αστυνομία αν μπορούν να απελαθούν από τη χώρα για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Σημείωσε ότι η χθεσινή επιχείρηση πραγματοποιήθηκε «παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής και ενήργησαν πολύ άμεσα οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης κρατικής Ασφάλειας πραγματοποιώντας τις 28 συλλήψεις».

«Όντως υπήρχε λουκέτο, χρειάστηκε επέμβαση με τροχό»

«Όντως υπήρχε λουκέτο και όπως φαίνεται και στα πλάνα αλλά και στις φωτογραφίες που έχει δώσει η αστυνομία στη δημοσιότητα, χρειάστηκε η επέμβαση με τροχό από την Ελληνική Αστυνομία για να ανοίξει η κεντρική είσοδος και να μπορέσουν να εισέλθουν οι αστυνομικοί ώστε να συλλάβουν τα άτομα που βρίσκονταν μέσα. Και φυσικά δεν υπήρχε πρόσβαση στους υπόλοιπους φοιτητές για τη σχολή αυτή», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Για τους 28 συλληφθέντες ανέφερε πως «οι 15 βέβαια δήλωσαν ότι είναι φοιτητές είτε σε συγκεκριμένη σχολή είτε σε κάποια άλλη σχολή της χώρας, χωρίς βέβαια αυτό να έχει αποδειχθεί».

Τέλος, για το πότε επεμβαίνει η αστυνομία σε χώρους Πανεπιστημίων ανέφερε «όταν ενημερώνεται η Ελληνική Αστυνομία με οποιονδήποτε τρόπο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ενημερωθεί από τις ίδιες τις πρυτανικές αρχές ή τους κοσμήτορες κάποιας σχολής και διασταυρώνεται φυσικά η πληροφορία ότι υπάρχουν άτομα σε κάποιον πανεπιστημιακό χώρο που δεν σχετίζονται φυσικά με τον χώρο αυτό και δεν έχουν την άδεια των Πρυτανικών αρχών να βρίσκονται εντός, ενημερώνονται οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και εφόσον δίνεται η άδεια πραγματοποιείται άμεσα αστυνομική επιχείρηση για να απομακρυνθούν από τον χώρο και να ξανααποδοθεί στους φοιτητές».0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου